Tabelaların sürücülerin görüş açısına uygun bir şekilde yenilendiğini belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, çalışmaların Saruhanlı ilçesinde de hızla devam ettiğini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, il genelinde başlattığı yönlendirme levhalarının yenilenmesi çalışmalarını Köprübaşı ilçesinde tamamladı. Tabelaların sürücülerin görüş açısına uygun bir şekilde yenilendiğini belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, çalışmaların Saruhanlı ilçesinde de hızla devam ettiğini söyledi.

Standart olmayan ve değişik renklerdeki yönlendirme levhalarını kaldıran Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, il genelinde eski levhaların yerine, tek tip parmak levha olarak adlandırılan standart ölçülerdeki levha monte etti. Kentteki önemli noktaları belirten levhalar daha da arttırılarak, Manisa dışından gelenler için büyük kolaylık sağlandı. Uygulamaya ilişkin bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, il genelinde mahalleye dönüşen köylerin ve ilçe merkezlerinin kavşak ve orta refüjlerinde bulunan, çevre kirliliğine neden olan yönlendirme levhalarını kaldırarak, yerine kente yakışır levhalar koymak istediklerini belirterek şunları söyledi: “Eski levhaların yerine kromaj kaplı direklere, yeni düzenlenmiş parmak levhaları taktık. Amacımız hem yön bulmada kolaylık sağlamak hem de tüm ilçelerimize estetik ve modern bir görünüm kazandırmak. Ayrıca ilimize, ilçelerimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin gitmek istedikleri yerlere rahatlıkla gidebilmelerini sağlamak istedik. Köprübaşı ilçemizde tamamladığımız çalışmamız, Saruhanlı’da da hızla devam ediyor” dedi.

Editör: TE Bilişim