10 Ay önce Manisa Valilik makamında Mehmet ve Savaş Pervanlar kardeşleri arasında Köprübaşı ilçesi Borlu mahallesinde yapılması planlanan ‘Ferit Pervanlar İlkokulu’ projesi tamamlanarak eğitim öğretime açıldı.
 İvme Mermer Limited Şirketi ortakları Mehmet ve Savaş Pervanlar tarafından babaları Ferit Pervanlar adına 1 milyon 200 bin TL’ye yaptırılan 170 öğrencinin eğitim göreceği 12 derslikli olarak hizmet verecek.
  Okulun açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Köprübaşı Kaymakamı Abdülkadir Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
  Köprübaşı Kaymakamı Abdulkadir Çelik, hayırseverlere teşekkür etti.
  Okul öğrencilerinden Lale Dalgın konuşmasında, “Bugün yeni okuluma kavuştuğum için o kadar mutluyum ki anlatamam. Pazartesi okula geldiğimde yepyeni bir okul ile karşılaştım. Sınıfımız, sıralarımız, tahtamız her şeyimiz yepyeni. Bize bu harika okulu yaptığınız için tüm arkadaşlarım, öğretmenlerim ve ailelerimiz adına sayın hayırsever Mehmet ve Savaş Pervanlar'a çok teşekkür ediyorum. Bu yeni okulun hakkını verip çok çalışacağıma söz veriyorum” dedi.
 
“BU BİZİM İÇİN BİR BAŞLANGIÇ BİZDEN YENİ OKULLAR BEKLEYİN”
 
Hayırsever işadamı Mehmet Pervanlar da konuşmasında,
  “2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk günlerinde Ferit Pervanlar ilkokulunu açmanın mutluluğunu, gururunu, onurunu yaşayarak dünyanın en mutlu insanlarından olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizler Karadeniz'in 1700 rakımlı bir köyünde dünyaya geldik. 5 çocuklu bir ailede, okuma ve okul aşığı bir babanın yanında büyüdük. Okuyabilmek için her gün 8 km yol yürümek zorunda olan bir coğrafyada yetiştik. Bu zorlukları yaşayan birisi olarak istedik ki, geleceğimizin teminatı gençlere güzel, modern bir okul inşa edelim. Milletvekili Selçuk Özdağ ve vali beyin bizi teşvik etmesiyle birlikte bu projeyi hayata geçirdik. Buradaki heyecanı görmek, bu mutluluğu hissetmek bizi yeni okullar yapmaya itiyor. Bu bizim için bir başlangıç bizden yeni okullar bekleyin ” diye
Mehmet ve Savaş Pervanlar kardeşler Okulun dış boyasının Bordo Mavi olmasıyla ilgili olarak “Bu jest bizi oldukça duygulandırdı”dediler.     
 
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ise yaptığı konuşmada, Borlu Mahallesine gittiğinde Borlu’daki okulun binasının eski ve depreme dayanıksız olduğundan yıkılma kararının çıktığını öğrendiğini ifade ederek,
   “Öğrenir öğrenmez işadamı arkadaşım olan Mehmet Pervanlar beyefendiye durumu aktarıp yeni bir okul ihtiyacının olduğunu kendisine iletmiştim. Kendisi, bu önerimi ikiletmeden okulu yaptırmaya karar verdi ve okula rahmetli Babasının adını verdik. Geçici Hükümet döneminde 1 Kasım Genel Seçimlerinden önce Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Yalçın Topçu beyle okulun temelini atmıştık. Şimdi de Bakan Yardımcımız Orhan Erdem beyle açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dolayısıyla okul binası 10 ay içerisinde yapılmış oldu. Yine Mehmet ve Savaş Pervanlar kardeşler yeni bir arazi daha bağışladılar. Biz de Köprübaşı Belediyesinden yeni bir arazi bağışı aldık. Belediyenin ve bu hayırsever işadamı arkadaşlarımızın bağışladığı arazileri birleştirerek ilçemize 3,5 dönümlük yeni bir spor salonu kazandırıyoruz. Bu dünyada kazandıklarımızı bu dünyada harcayacağız. Önemli olan ebediyete uğurlanırken beraberinde sevaplarımızı da götürebilmek. Her kim eğitime, sağlığa, ibadete yardım ediyorsa teşekkür ediyorum. Manisa zaten bu konuda hayırseverlerimizin birbiriyle yarıştığı bir şehir. Bir yandan devletimiz ve hükümetimiz diğer yandan hayırseverlerimiz Manisa’nın her türlü sosyal, siyasi, ekonomik, kültürel problemlerini halletmek için gayret sarf ediyoruz. Okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de yaptığı konuşmada eğitime verdikleri önemi anlatarak 2002’den buyana büyük bir ivme kazandığını belirtti. Türk öğrencilerin dışında 770 bin Suriyeli öğrenciyle de ilgilendiklerini, bunların 400 binine şu anda eğitim verebilme imkanı bulduklarını bildiren Erdem, yeni eğitim kurumlarıyla onlara da derslik yapmaya çalıştıklarını söyledi.Erdem, milli eğitime çok eleştiriler yapıldığını ve en çok da Finlandiya’dan  bahsedildiğini belirterek Finlandiya’nın 500 bin öğrencisi olduğunu, kendilerinin sadece  Suriyeli 770 bin öğrenciye ders vermeye çalıştıklarını, 500 bin öğrenciyle 26 milyonluk öğrenci camiasının karşılaştırılamayacağını ifade etti. Erdem, “Türkiye’deki eğitim sistemi, eksikleri vardır, çok dinamik bir sistemdir, yanlışlarımız vardır, ama inanın her yıl bir önceki yıla göre daha iyi bir noktaya gelmektedir” dedi.
Manisa’nın eğitimde çok iyi bir noktada olduğunu kaydeden Erdem, Vali Güvençer ve Manisa Milletvekillerinin eğitime verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti. Okulu yapan hayırsever Mehmet ve Savaş Pervanlar kardeşlere de teşekkür eden Erdem, hayırseverliklerini sürdürmelerini temenni etti.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, hayırseverlerin, yaptıkları hayır ile söylenebilecek en güzel sözü söylediklerini belirterek kendilerine ancak teşekkür etmek kaldığını söyledi. Teşekkürü hak eden ikinci kişi Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in Ankara’daki çok yoğun işleri arasında buraya teşrif ederek bu güzel anı kendileriyle paylaştığını söyledi.
Vali Güvençer,
   “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetlerinin en değerli, en önemli, en büyük bakanlığı olan Milli Eğitim Bakanlığının 2016-2017 eğitim öğretim yılına yaşanan bütün sıkıntılarına rağmen sapa sağlam, tam donanımlı olarak, eksiksiz kusursuz başlıyoruz. Bu da Milli Eğitim Bakanlığının yüksek riyasetinin talimatlarının, desteklerinin çok büyük payı var. Milli Eğitim Bakanımız ve Bakanlığımıza da şükranımı ifade ediyorum. Babaları Ferit Pervanlar’ı da rahmetle anıyorum” dedi.
   Hayırsever kardeşlere şükran belgesi ve teşekkür plaketi verildi. 
Editör: TE Bilişim