Cumhurbaşkanlığı kararıyla kaymakamlık kursunu başarıyla bitiren kaymakam adaylarının ataması yapıldı.

Manisa Valiliği Kaymakam adayı Mustafa Dilekli, Malatya'nın Arapgir ilçe Kaymakamlığı'na atandı.

Manisa Valiliği Kaymakam Adayı Kadir Algın ise Sivas'ın Gürün ilçesi Kaymakamlığı'na atandı.

Manisa'nın Köprübaşı ilçe Kaymakamlığı'na ise 28 Ekim 2019 tarihinde göreve başlayan Ahmet Korkmaz bu kez resmen atandı.

AHMET KORKMAZ KİMDİR?

1993 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini İstanbul’da tamamladı. 2011-2013 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü’nde tam burslu olarak eğitim aldı.

2013-2016 yılları arasında ise Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde okudu ve buradan mezun oldu.

2016 yılında açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2017 yılında 105’inci Dönem Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi.

İl merkez stajını Sakarya Valiliği’nde tamamladı. Bu staj sırasında 1 ay Kaynarca İlçesinde Kaymakam Vekilliği yaptı. Kaymakam refikliği stajlarını Bursa-Kestel ve Adıyaman-Besni’de tamamladı. Ardından 8 ay süreyle Zonguldak Gökçebey’de Kaymakam Vekilliği yaptı. Akabinde 3 ay süreyle Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’de yabancı dil eğitimi aldı.

Teftiş Stajını Ankara’da tamamladı. Devamında İngiltere’nin Manchester şehrinde 8 ay süreli yurt dışı stajı kapsamında eğitim aldı. Yurtdışı dönüşü katıldığı Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak yapılan kura sonucunda 28 Ekim 2019 tarihinde Köprübaşı ilçe kaymakamlığı görevine başlamıştır.

Editör: TE Bilişim