Manisa’nın il genelinde başlattığı hizmetlerle şehrin çehresini değiştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da Köprübaşı’nın simgesi olabilecek modern meydan projesi için harekete geçti. Yaklaşık 8 bin metre karelik alan üzerinde yapılacak yatırımda meydana cephe veren binaların cephe sağlıklaştırma çalışmalarının yanı sıra, meydanın güneydoğusundan geçen Cumhuriyet Caddesinin yol, tretuvar ve peyzaj düzenlemelerinin yapılması ile Köprübaşı yeni bir vizyon kazanacak. Proje ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş çalışmayı yapan Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret ederek yatırım hakkında bilgi aldı.

Hayali gerçeğe dönüştürüyoruz

Köprübaşı’na yakışır, geleceğe yönelik bir kent meydanı kazandırmak için harekete geçtiklerini belirtilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kentleri kent yapan meydanlardır. Kent meydanı, Köprübaşı’nın geleceğidir. Köprübaşı’na yakışır, geleceğe yönelik kent meydanı ile sosyal mekânların da yer aldığı bir meydan yapılması hayalini gerçekleştiriyoruz.” dedi.

İlçeye değer katacak

Dev projenin Köprübaşı’na değer katacağını da vurgulayan Başkan Ergün, “İlçeye kazandırmayı planladığımız yatırımın uygulama projesi hazırlandı. Meydanın çevresindeki cephe sağlıklaştırma çalışması yapılacak işletmelerde rölöve alındı. Bu güzel yatırım için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Şimdiden Köprübaşılı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.
Editör: TE Bilişim