Yaklaşık 230 kiloyken bir de bebek dünyaya getiren Topuz, kiloları nedeniyle çıkan tartışmalar sonrası eşi tarafından terk edildi. Bir çok ameliyat ve diyete rağmen kilolarından kurtulamayan Topuz, İzmir'deki özel bir hastanede tüp mide ameliyatı geçirdi. Ameliyattan bir gün sonra kullandığı insülini de bırakan Topuz, hızla kilo vererek yeni bir hayatın yolunu açmak istiyor. Genç kadının bu süreçteki en büyük destekçisi ise kayınvalidesi Cennet Topuz oldu.

Isparta'da dünyaya gelen Sibel Topuz, küçük yaşlarda anne ve babasının boşanması nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadı. Talihsiz kız, hızla kilo almaya başladı. Kiloları nedeniyle eğitimi de bırakmak zorunda kalan Topuz, 23 yaşına geldiğinde 160 kilogramken dünya evine girip eşiyle Manisa'nın Köprübaşı İlçesi'ne yerleşti. Kiloları nedeniyle uzun süre çocuk sahibi olamadığını belirten Topuz, ölümü bile göze alıp hamile kaldığını dile getirdi. Topuz, "Çocuk sahibi olmayı istedik ancak doktorlar, kilolarım nedeniyle riskli bir durum olacağını bu nedenle gebe kalmamamı, zayıflamam gerektiğini söyledi. Ama zayıflayamadım, evlendikten 4 yıl sonra hamile olduğumu öğrendim. Hamileliğim süresince 60 kilogram aldım. Yaklaşık 160 kilogramken hamile kaldım ve 223 kilogramken de bebeğimi İstanbul'daki bir hastanede dünyaya getirdim. Doğum sezaryenle oldu ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen ameliyat yerlerim iyileşmedi. Yırtılma ve fıtıklar oluştu. Yaklaşık 6 ay önce mideme balon konuldu. 4 ay kadar balon kaldı ancak 27 kilo verebildim. Daha sonra Özel Ege Yaşam Hastanesi'ne başvurdum. Burada ilk olarak balon çıkartıldı. Yaptığımız diyetle 20 günde 10 kilogramdan fazla kilo verdim ve 177 kilograma kadar düştüm" dedi.

KİLOLARI NEDENİYLE EŞİ TERK ETTİ
Tüp mide ameliyatından bir gün sonra şeker ilaçlarını kullanmayı bıraktığını söyleyen Topuz bu süreçte en büyük destekçisinin kayınvalidesi Cennet Topuz olduğunu vurguladı ve "Daha önce insülin kullanıyordum, ameliyattan sonra insülin, şeker ve tansiyon ilaçlarını bıraktım. Bebeğim şu an 2 yaşında ve çok sağlıklı. Eşimle kilolarımdan kaynaklanan tartışmalar nedeniyle aramız açıldı, bir süredir ayrı yaşıyoruz. Doktorlarıma ve hastane yönetimine teşekkür ederim. Beni sağlıma kavuşturdular. Şeker ve tansiyon sorunum bitti ne isteyebilirim ki artık" diye konuştu.

HEDEF 90 KİLOGRAM
Özel Ege Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi Uzmanı Özgür Demirtaş hedeflerinin Topuz'un 90 kilograma düşmesi olduğunu belirtti, "Sibel Hanım'la yaklaşık bir ay önce tanıştık. Onun hikayesi çok farklı, daha önce çeşitli ameliyatlar da geçirmiş, 160 kilodayken gebe kalmış ve yaklaşık 230 kiloda da zorlu bir sezaryen süreci geçirmiş. Bunları atlatmış ancak kiloya bağlı olarak, depresyon, eklem, tansiyon, şeker, yaralarda fıtıklaşma gibi bir çok ek hastalık baş göstermeye başlamış. Kendisi kilo vermeyi denemesine rağmen bu konuda başarılı olamamış. Hastamıza mide balonu uygulaması yapılmış. Ancak 27 kilo verdikten sonra tekrar kilo almaya başlamış. Ameliyat öncesi balonunu çıkarttık, bu süreçten sonra tüp mide ameliyatı yaptık. Kendisini artık taburcu edeceğiz. Hedefimiz, yaklaşık 6 ay ile 1 yıl içinde hastamızın 90 kiloya kadar düşmesi. Tabi hastamızın ek hastalıkları da ameliyatın ardından ortadan kalkacaktır. Ameliyattan bir gün sonra şekeri düzene girdi ve insüline ihtiyacı kalmadı. Hızlı bir şekilde kilolarını verecektir" dedi.

AYNI AMELİYATI GEÇİRDİ, ŞİMDİ BESLENME KOÇU
Yaklaşık 3 yıl önce aynı ameliyatı olup ardından aldığı eğitimlerle Bariatric Beslenme Koçu olarak hastanede hizmet vermeye başlayan Elçin Özgür, "Ben 16 yıl insülin kullanan diyabet hastasıydım, aynı zamanda tansiyon ve kolesterol gibi problemlerim vardı. aynı ameliyatın ardından 5.5 ay gibi bir sürede 90 kilogram vererek büyük bir başarı elde ettim. Yeni bir hayat yolu açıldı, tüm hastalıklarımdan kurtulup kilomu verdim ve bunu korumaya başladım. Sonrasında eğitimlerimi aldım. Artık şimdi hastalarımıza ameliyat öncesi ve sonrasında yardımcı olmaya çalışıyorum. Sibel hanımın bundan sonra yapacağı şey diyet değil sağlıklı beslenmeyi yeniden öğrenmek. Çünkü diyetle yaşamak artık bir sorun haline geldi. Bizler küçük bir mideyle çabucak doyarak yeniden sağlıklı besleneceğiz. Bunu öğrenmek için de yanlarında küçük detaylar vererek ben yardımcı oluyorum. Yemek yerken neyi seçmemiz gerektiği çok önemli. Önümüze gelen tabaktaki köfteyi mi yoksa pilavı mı yiyeceğimize mantıklı karar verebilmeliyiz. Köfteyi yediğinde daha güzel bir doygunluğa ve hafifliğe eriştiğini anlayacak. Az yerken kaliteli yemek yemeği öğrenmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim