25 Kasım Cuma günü Manisa 5.Kitap Fuarı açıldı ve ben de davetli olduğum için Açılış Programı’nda bulunma şansına sahip oldum. 25 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde devam edecek fuarda birbirinden seçkin yayınevleri bulunuyor ve fuar boyunca çok sayıda yazar, kitaplarını okuyucuları için imzalayacak.
4 Aralık Pazar gününe kadar her gün 10.00 ile 19.00 saatleri arasında kitapseverlerin ziyaretine açık olacak. 
Fuar denince çocukluğum ve o yıllarda çok daha ilgi gösterilen İzmir Enternasyonal Fuarı geliyor aklıma. O yıllarda fuarın açılışı, oraya gidebilecek olmanın heyecanı benim gibi her çocuğun içini heyecanla doldururdu. Bu heyecana karşın maalesef ki oraya gitmek herkese nasip olmazdı. Çünkü köyde yaşayanlar adına tarım ve diğer uğraşlar nedeniyle büyük bir sorumluluk yüküne sahip olanlar için oraya gitmek apayrı bir emek ve zaman gerektirirdi. 
Çocukluğunu bu ukdeyle geçirmiş biri olarak hep heyecan ve hüzün karışımıyla anarım o zamanları. Yıllar sonra eşimin İzmirli olması sebebiyle gidebilmiştim ve tam bir coşkuyla yaşadım kitap fuarlarının güzelliğini, içimde yıllarca biriktirdiğim düğümlere inat. 

Bizim çocukluğumuzdan bugüne ulaştığımızda bu mahrumiyetlerin geride kalması adına her çocuğu kitapların eşsiz dünyasıyla buluşturabilmek yetkililere düşüyor. Ve görüyorum ki resmi kurumlar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile hayırseverler el ele verip çok yakınımızda olmasına rağmen özellikle köy okullarında okuyan çocuklarımız başta olmak üzere bu imkandan uzak tüm çocuklarımıza ulaşım desteği vererek büyük bir buluşmaya vesile oluyorlar.
KİTAP:
“Beni oku!
İçindeki gölgeler aydınlansın...
Beni oku!
Çünkü ben okundukça kitap,
Sen okudukça insansın.”
Manisa’mızda her yıl büyük emeklerle düzenlenen Kitap Fuarını hepimiz ziyaret etmeliyiz. Öğrencilerimiz, çocuklarımız ve bizler; kitap kokusunu içimize çeke çeke bu anı doyasıya yaşayıp arşivlerimize yeni kitaplar ekleyebilir, eşsiz yazarların her bir cümlesi inanılmaz kıymetli sohbetlerine bizzat tanıklık edebiliriz. Ve tüm bu güzellikleri yazarlarımızın imzalarıyla kitaplarımıza nakşedebiliriz.

Okuryazarlık oranının oldukça düşük olduğu ülkemiz için hepimizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan duygudaşlığın gelişmesi, sevgi ve saygının büyüsüyle çevrelenmemiz açısından sizleri de kitapların dünyasına bekliyor, hepinize ilham olmasını diliyorum. 
Umarım Kitap Fuarları, bu anlamda her daim büyüyerek yarınlara taşınabilir. 
Selam ve saygılarımla…