Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'ndeki Ziraat Odası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ortak açıklama yaparak, piyasada 'Kırkağaç kavunu' olarak satılan ürünlerin sahte olduğunu ve gerçek Kırkağaç kavununun 15 Ağustos'tan itibaren satılacağını söyledi.
Marketlerde ve tezgahlarda Kırkağaç adı altında satılan kavunların Kırkağaç kavunu olmadığını belirten Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz ve Kırkağaç Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Melikşah Taşkın ortak bir açıklama yaptı. Kırkağaç kavununun 15 Ağustos'tan önce çıkmasının mümkün olmadığını dile getiren Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, "Her sene bunu tüketicilerimize anlatıyoruz ama tekrarlama gereği duyduk. Kırkağaç kavunu şuan yoktur. Biz Kırkağaç kavununun patentini aldık. Kırkağaç kavunu adı altında satılan kavunlar aslında Kırkağaç kavunu değil. Bu satışları engellememiz mümkün değil. Sadece tüketicinin bilmesini istiyoruz" dedi.
Kırkağaç Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Melikşah Taşkın ise Kırkağaç kavununun kendine has tadı ve kokusuyla dünyaca meşhur bir ürün olduğunu hatırlatarak tüketicilere 15 Ağustos'tan önce sofralarda bulamayacaklarını açıkladı. Bu yıl ilçedeki 15 bin dekar alanda 100 bin ton üretim beklendiğini anlatan Taşkın, "Şu anda görüldüğü gibi Kırkağaç kavunu halen çiçekli. 15 Ağustos'tan sonra sağlıklı bir şekilde hakiki Kırkağaç kavununu sunacağız" dedi.
Kırkağaç'ta 50 yıldır kavun üreticiliği yapan Abdulkadir Olçum, sahtecilik nedeniyle mağdur olduklarını söyleyerek "Bizler yetiştiriciler olarak Ağustos ayından sonra kavunlarımızı depolarımıza askıya alırız. İzmir, İstanbul, Ankara'dan ve farklı bölgelerden gelen tüccarlar kavunlarımızı alır ve tüketiciyle buluşur. Yılbaşına kadar da bizlerde kavun bulunur. Ancak tüketiciyi aldatan satışların bir şekilde engellenmesini istiyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim