Kırkağaç Kent Konseyi Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı İlçe kaymakamı Murat Büyükköse ve Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz’ün katılımıyla Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz yaptı. Konuşmasında Kırkağaç’ta daha katılımcı bir demokratik yönetim modeli uygulamak istediklerini belirten Başkan Gedüz, “Etkinliği açısından Kent Konseyi tavsiye kararı alır ama alınacak olan tavsiye kararları bizim için avantaj olacaktır. Bize emanet edilen Kırkağaç’ı zamanı geldiğinde iyi bir noktaya getirip teslim edebilmek, onun mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Bu noktada herkes ve her fikir bizim için kıymetlidir. Kırkağaç’ın geleceği hakkında karar verilecekse, bunu birlik ve beraberlikle yapalım. Kırkağaç’ı seviyorum ve ben de varım diyen herkesi bekliyoruz “ dedi.

Konuşmaların ardından Divan Kurulu seçimi için yapılan oylamada Kaymakam Büyükköse Divan Kurulu Başkanlığına, Başkan Gedüz ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Olcay Akbaş ise üye olarak seçildi. Toplantının devamında Kent Konseyi Başkanı seçimine geçildi. Avukat Mehmet Candan Genel Kurul tarafından oybirliği ile Kent Konseyi Başkanı olarak seçildi.

Başkan olarak seçilen Av. Mehmet Candan söz alarak, Kent Konseyi kurulması için öncülük yapan Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz’e ve kendisini Kent Konseyi Başkanı seçen Genel Kurul üyelerine teşekkürlerini iletti. Kent Konseyi Başkanı Av.Mehmet Candan; “Her şeyi Belediyeden beklemek olmaz. Dil, din, ırk, sınıf, cinsiyet ayrımı gözetmeden tüm Kırkağaç’lılar olarak yaşadığımız şehre sahip çıkmamız gerekiyor. Bu noktada oluşturulan Kent Konseyi; herkesin gönüllülük esasına dayalı olarak üye olabileceği, şehrimizde yaşanan sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin geliştirileceği, şehrimizin gelişimine katkı sunabilecek her fikir ve projenin görüşülerek hayata geçirilebilmesi için yetkili mercilere önerilerin sunulabileceği, ortak aklın ve uzlaşmanın esas alınacağı demokratik bir yapıdır. Bizimle çalışmak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim