Buna göre; belediye kiracısı olanlardan kapalı kaldıkları günler için kira bedeli alınmayacak ve iş yeri kapanan esnafların kapalı kaldıkları süre içerisinde ödedikleri KAYSÜ (Katı Atık Yönetim Sistemi Ücreti) bedelleri iade edilecek.  
Kırkağaç Belediye Meclisi, 2020 yılının son Meclis Toplantısını dün akşam Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz başkanlığında gerçekleştirdi. Mecliste 14  gündem maddesi görüşüldü ve koronavirüsle mücadele kapsamında iş yeri faaliyetleri İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Hıfzıssıhha Kurulu kararları gereği durdurulan esnaflar için önemli  karar alındı. 
 

ESNAFTAN KİRA VE KAYSÜ ALINMAYACAK 
 

Bu karara göre; iş yeri faaliyetleri durdurulan esnaflardan belediye kiracısı olanlar, kapalı kaldıkları günler için kira bedeli ödemeyecek. Maddenin görüşülmesi sırasında konuşan Başkan Gedüz: “Bilindiği gibi daha önce koronavirüs salgını nedeniyle belli iş yerlerinin faaliyetlerine ara verildiğinde yine meclisimiz oy birliği ile karar almış ve bu karar gereği de faaliyetlerine ara verilen kiracılarımızın kiraları üç ay ertelenmişti. Şimdi ise bugün Covid-19 nedeniyle yeniden kepenk kapatan esnaflarımız oldu. Esnafımızın mağdur olmaması için ivedilikle bu kararı uygulayıp iş yeri faaliyetleri durdurulan belediyemiz kiracılarından kapalı kaldıkları günler için kira bedeli alınmayacak. 
Kiracılarımızın yanı sıra ayrıca ilçemizde faaliyet gösteren ve pandemi dolayısıyla iş yerleri kapatılan tüm esnaflarımızın da talep etmesi halinde, kendilerinden tahsil edilen KAYSÜ bedellerini de iade edeceğiz. Tüm esnaflarımıza hayırlı olsun. “ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim