Manisa Kırkağaç’ın Kurtuluşunun 93. yıl dönümü, son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle Kırkağaç Cumhuriyet Meydanında yapılan sade bir törenle kutlandı. 
Kutlama törenine Kırkağaç Kaymakamı Dr. Mehmet Yeşilbaş, Garnizon Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yalçınkaya, daire amirleri, askeri personel, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende Kaymakam Dr. Mehmet Yeşilbaş, Garnizon Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ve diğer kurumların müdürleri, temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk koyma törenin ardından Kırkağaç’ın Kurtuluşunun 93. Yıl dönümü sebebiyle Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, bir konuşma yaptı.

Gedüz, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinerek şunları söyledi: “Tarihte eşine ender rastlanılan bir vatanseverlik ve kahramanlık mücadelesi sonucu kazanılan ve milletimizin fedakârlığının bir göstergesi olan bu büyük zafer birlik ve beraberliğimizin milletçe ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. Milletçe yaşadığımız o zor günler, binlerce yıldır kader birliği yaparak aynı bayrak altında, aynı vatan üzerinde yaşayan bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen büyük kahramanlıklar göstererek vermiş olduğu mücadelenin zaferle taçlandırılmasıdır. Milletimizin bu büyük zaferi Yeni Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden sürecin en önemli aşamasının aşılmasıdır; Cumhuriyet’in ilanının devamında gerçekleştirilen inkılâpların ve köklü değişikliklerin arifesidir. Güzel Kırkağaç’ımız, Kurtuluş Savaşı’nın zor günlerine ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günlere tanıklık etmiş köklü bir tarihe sahiptir. Bu bağlamda, emekleriyle, bilgi ve düşünceleriyle, sevgileriyle, fedakârlıklarıyla ilçemizi ve ülkemizi her alanda büyüterek bugünlere getiren ve daha da ileriye götürmeye çaba sarf eden güzide insanlarımıza saygılarımı, sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum."
Sade bir şekilde düzenlenen tören konuşmaların ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim