Ahmet ÜNSAL/Manisa

Manisa-Balıkesir arasında bir yolcu otobüsü yoldan çıkarak şarampole uçtu 2 yolcu yaralandı. İtfaiye ekiplerince yolcular otobüsün arka camında kurtarıldı.
Şans eseri can kaybının yaşanmadığı otobüs kazası sabah saat 05;30’da Akhisar-Gelenbe arasında İlyaslar yol kavşağında meydana geldi.
 50 AG 708 plakalı yolcu otobüsün sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine yoldan çıkarak ağaçlık alana girerek durabildi. Sabaha karşı meydana gelen kaza her şeyden habersiz koltuklarında uyumakta olan yolcular otobüs içerisinde sağa sola savruldu.
Kazayı gören diğer sürücülerin 112 komuta markezini araması üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken yolcuların kurtarılması için Manhisa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Akhisar-Kırkağaç ilçelerindeki ekipleri olay yerine yönlendirildi. Jet hızıyla olay yerine gelen İtfaiye ekipleri otobüs içerisindeki yolcuları bulundukları yerden otobüsün arka camını kırarak tahliye etmeyi başardı.
Kovid 19 pandemi kararları dolayısıyla yolcu kapasitesinin yüzde 50 düzeyinde bulunması kazadaki yaralanmanın inmesini sağladı.20 yolcunun bulunduğu otobüste ölenin olmaması da sevindirdi.
Yaralı iki yolcu Akhisar Devlet hastanesine kaldırılırken otobüsten tahliye edilen yolcular ise firma tarafından gönderilen başka bir otobüs ile İzmir’e gönderildi…