Ağaçlandırma etkinliğine, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Asena Gülova, Doç. Dr. Umut Burak Geyikçi ile Manisa Orman İşletme Müdürü İlker Özdemir, Müdür Yardımcısı Şahin Dönertaş, Manisa Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Yeşim Ütni Berk katıldı.

Gerçekleştirilen etkinlikte, 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen İzmir depreminden 91 saat sonra kurtarılan Ayda bebeğin annesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu merhum Fidan Gezgin Kesgin anısına da çınar fidanı ekimi yapılarak hatırasını yaşatmak noktasında adım atıldı.

Rektör Ataç, “Doğal afetler insanlığın en büyük gerçeği. Depremlerin insanları öldürmediği yapılan binalardaki eksikliklerin, hataların sebep olduğu da başka bir gerçek. Bugün burada farkındalık oluşturmak ve üniversitemizden mezun merhum öğrencimiz Fidan Kesgin Gezgin hatırasını yaşatmak için bulunuyoruz. Onun anısına ekimini gerçekleştirdiğimiz bu fidanla geleceğe umut yeşertmek istiyoruz.” İfadelerini kaydederek etkinlikte yer alan Fidan Kesgin Gezgin ’in eşi Uğur Gezgin’e hitaben “Manisa Celal Bayar Üniversitesi ailesi olarak her zaman yanınızdayız. Size sabır ve başsağlığı diliyoruz.” dedi. Oldukça duygulanan Uğur Gezgin, Rektör Ataç’a teşekkür etti.

Etkinliğin sonunda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Yeşil Kampüs çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimize ve gelecek nesillere daha yeşil ve daha yaşanabilir alanlar bırakmayı hedefliyoruz. Yaşam kalitesi yüksek ve doğa dostu yerleşkeleri ile tüm topluma örnek olma gayretimiz sürecek. Üniversitemiz bu kapsamdaki çalışmalarına ara vermeden devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim