Sabuncubeli Tüneli ile Manisa-İzmir arasındaki mesafe 45 dakikadan 15 dakikaya indirildi. Az daha zorlansa yürüme mesafesinde olacağız.
Nurlupınar'dan Uncubozköy'e 30 dakikada zor giderken, bir şehirden bir şehire 15 dakikada gidip gelebiliyorsun. Gerçekler acıdır. Sabuncubeli Tüneli, Manisa'yı İzmir'in çok daha gölgesinde bıraktı. İzmir'in ilçesi gibiyiz. Zaten öyle olsa, bu şehir için en mantıklısı olur. Bu kadar talihsiz bir coğrafyası olan bir şehir olamazdı zaten. Manisa gibi bir büyükşehir, yıllardır İzmir'den yönetiliyor. Bunu bilmeyen yoktur.
Konuşan ve tartışan çoktur. Dikkat edin, fabrikalar olsun, kamu kurum kuruluşlarının beyin takımı ağırlıklı olarak hep İzmir'de otururur. Halkın seçtiği belediye başkanının bile İzmir'de oturmuşluğu vardır. Bunlar bu şehirde yıllardır tartışılmaya devam ediyor. Bunlar yetmiyor. Gazeteler Manisa'da bir bir kapanırken, birçok arkadaşımız işsiz kalırken, İzmir'in basını dahi burada istihdam ediliyor.
Dedik ya,
Her şeyimiz İzmirli.
Şimdi de futbol kulübümüzün beyni İzmirli oldu.
Hani şu, "Manisa halkının takımı olacağız" dedikleri futbol kulübümüz.
Hani şu, "şirketleştik, rengimiz, logomuz, her şeyimiz hazır" deyip de bir türlü somut adımı atamayan futbol kulübümüz.
Kulübümüze,
hoca görünümlü
CEO geldi,
Yetmedi, o CEO, bir tecrübesiz yardımcı hocayı takımın başına getirdi. Yetmedi, 5 yıldan beri görev yapan altyapı koordinatörünün yerine İzmir piyasasında çalışan bir koordinatörü getirdi. CEO ve yeni koordinatörü bu göreve layık gören bşkn ise durumu sadece izliyor, 5 yıllık tazminatını isteyen eski koordinatörün mağduriyetini gidermiyor... Ortada işten çıkarılma var. Yeni koordinatör donanımlıysa, elbet çalışsın, Manisa'nın ekmeği herkese yeter ama bu şehirde 500 antrenör arasında bu göreve layık biri yok muydu? Eski koordinatöre"5 yıllık tazminatını bırak git, yerine şu gelecek" denilmesi haksızlıktır. Bu saçma teklifi kabul etmeyen eski koordinatör, işine gelip gitmeye devam ediyor. Böyle bir ortamdan başarı umuluyor. Bu nasıl bir yöneticilik anlayışıdır? Bu nasıl bir kulüp yönetme şeklidir? Hak, hukuk, adalet, alın teri gibi kavramlar nerede?
Bir insanla çalışmak istemeyebilirsiniz bu gayet doğaldır ancak bu şekilde değil.
Her şeyin bir usulü vardır.
Suya zam yaparak cebimizi yakan büyük başkanın bundan haberi var mıdır, bilemiyorum ama ortada büyük mü büyük bir haksızlık var. İnsanların bu şehirdeki futbol sevgisi yok edildi ya buna anlam veremiyorum.
Merak ediyorum; Şirketleşen futbol kulübümüzün hisse dağılımı nedir?
Kulübün borcu var mıdır, varsa ne kadar?
Yeni hoca tercihine göre hedef mi küçültüldü?
Hemen hemen her yetkiyi elinde bulunduran CEO'nun maaşı ne kadar?
Hangi futbolcu ne kadar alıyor?
Geçen sezona göre bütçe nasıl olacak?
Futbol kulübü, dost ahbap çavuş ilişkisiyle mi yönetiliyor?
Futbol kulübü, bencillikle mi yönetiliyor?
Şu bir gerçek ki futbol kulübü, yanlış yoldan gidiyor.
Futbol kulübü, halktan iyice uzaklaşıp, antipati toplamaya devam ediyor.
Futbol kulübü, İzmir'e endeksli yönetiliyor. Benden size tavsiye; Henüz isim konusunda resmiyet yokken, adınızı İzmir FK yapın da tam olsun!