Hikayemize kaldığımız yerden devam etmek istiyorum.
Bebeğimiz doğum yolculuğuna başlamaya karar vermiştir. Anne ve babası onun bu kararına hep saygılı olmuşlardır.
Demişlerdir ki:
"Bebeğimiz gelme zamanını kendisi ayarlayacak. O ne zaman hazır hissedecek o zaman gelecek. Tabii ki büyük bir sorun olmadıkça"
 diye düşünerek kendilerini her duruma hazırlamışlardır.
Anne baba bu konuda eğitim aldıklarından  dolayı bebeklerinin huzurlu bir ortamda gelmesi için gerekli tüm şartları ve kendilerini bebeği karşılamaya hazırlamışlar.
Ve işte o an gelmiştir.
Bebeğimiz yavaş  yavaş  ilerlemektedir. Bu konuda tabii ki ona oksitosin çok yardımcı olmaktadır. Babamız annemize her sarıldığında, annemizin etrafında herkes ona ve doğuma saygı gösterdikçe bizim oksitosin hormonumuz daha çok aktif olmuş ve bebeğimizin gelmesinde çok yardımcı olmuştur.
Annemiz çok iyi bir şekilde onu beklemektedir. Onu hisseder. Gelmek için bebeğimizin gösterdiği her çabada annemiz onu dalgalar halinde hisseder.
Anne mutludur.Bilir ki bu dalgalar bebeğini ona getirmektedir. Sanki denizin dalgaları gibi.
 Bu süreci her zaman yaşayamayacağını bilen anne baba sadece bebeğin gelişine odaklanmış ve bunun keyfini çıkarmaktadır. Önce dalgalar yavaştır. Bebeğimiz kendinden emin yavaş yavaş gelmeye başlamıştır.
Bu süre bebek ve annenin muhteşem uyumuyla kendi sürecini yaşar. Evet artık bebek o yolculuğun sonuna gelmiştir. Ve karanlık, huzurlu, sıcacık, mutlu olduğu bu ortamdan dışarıya yavaşça başını çıkarır.
Biraz farklıdır:
"Sanki daha soğuk burası diye düşünür ve tüm vücuduyla kendini dışarıya bırakır."
O an korkuyordur. Fakat güvendiği iki el onu alır ve sıcacık, güven duygusunu hissettiği ve alışık olduğu kokunun olduğu bir yere koyar. Bir anda plasentası gelir aklına, "Benim yerime annen alacak" demişti.
-Evet bu aynı koku, aynı ses ve aynı sıcaklık. Galiba annemin tenindeyim. Çok huzurluyum. Plasentadan ayrılma zamanı gelmiştir. Fakat bebeğimiz korkmuyor ve üzülmüyor. Nedeni de onu saran ve huzur bulduğu tendedir. Annesinin teninde kokusunda.
Her bebek bu doğum hikayesini bu şekilde yaşamak ister. Ten tene temasla, huzurla. Çünkü ileriki hayatını kötü etkilememesi için özgüveni için doğum yolculuğu çok önemlidir. Bizler de bu konuda bebeklerimize ve annelerimize destek olmalıyız. Geleceğin mutlu, sağlıklı nesilleri için sağlıklı toplumlar için doğumların önemini bilip herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gereklidir. Başta bebek sahibi olmaya karar vermiş anne ve babalar. Daha sonrasında sağlık çalışanları ve tüm destekçiler.
 Tüm travmalar gibi doğum travmaları da bebek ve annelerin hayatlarını etkilemektedir. O yüzdendir ki doğumların güzelleşmesi ve keşkesiz doğumların olması tüm dileğimizdir.