Yunusemre Belediyesi, hayata geçirdiği sosyal projelerle fark yaratıyor. Sosyal belediyecilik anlamında örnek çalışmalara imza atan Yunusemre Belediyesi, ilçede yaşayan binlerce vatandaşın yardımına koşuyor.

Hayata geçirdiği projelerle birçok belediyeye örnek olan Yunusemre Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleriyle ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılan başta evde bakım olmak üzere, tamir ve tadilat, cami temizleme hizmeti yine belediye bünyesinde kurulan gıda bankası, 2. el eşya ve giyim mağazasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını kaydeden Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mustafa Süzer, çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Süzer, hayırsever vatandaşların da yardımlarının ulaşmasında köprü olduklarını kaydederken; “Tüm mahallelerimizde ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışıyor. Vatandaşlarımızın huzurlu ve rahat bir şekilde yaşaması için Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’nin talimatları doğrultusunda ihtiyaç sahiplerimize ulaşıyoruz. Bu anlamda hayırsever vatandaşlarımızın katkısı bizim için oldukça önemli. Vatandaşlarımız kullanmadıkları eşyalarını 444 62 09 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayarak bizlere bildirebilirler. Hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze gelerek başvuruda bulunabilir” diye konuştu.

Yunusemre Belediyesi’nin evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar, belediye sayesinde hayatlarının kolaylaştığını dile getirdi. Fatma Dağ isimli vatandaş, "70 yaşındayım. Çeşitli hastalıklarım var. Allah razı olsun Yunusemre Belediyemize başvurduk. Her ay düzenli olarak evimize gelerek evde bakım hizmeti çalışmasında bulunuyor." şeklinde konuşurken, Yaşar Mehmet Güreş de şunları söyledi: "Gürle Mahallesi’nde yaşıyorum. Yunusemre Belediyesi her zaman bizlere yardımcı oluyor. Biz şehit ailesiyiz. Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz."

Yunusemre Belediyesine başvurduktan hemen sonra evde temizleme ekibinin gelerek evlerini temizlemeye başladığını anlatan İhsan Saleli de belediye hizmeti sayesinde hayatlarının kolaştığını belirtti.

75 yaşındaki Niyazi Çalışkan isimli vatandaş ise şunları söyledi: "75 yaşındayım. Hasta olduğumuz için evimizi temizleyemiyorduk. Yunusemre Belediyemize başvuruda bulunduk. Ekipler gelerek evimizi temizledi. Allah Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’den razı olsun.”
Kaynak: iha