Haber: Ahmet Ünsal
Hırsızlar, Şehzadeler Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenen 7 Katlı Uzun apartmanın kapısındaki mühürleri sökerek girdikleri tüm dairelerinin kapıları başta olmak üzere asansör kapıları ve apartmandan çıkarken de apartmanın cümle kapısını yerinden söküp kayıplara karıştılar.

Uzun apartmanın bazı sakinler evlerindeki eşyaları taşımak için geldikleri dairelerinde kapıları sökülüp evlerindeki değerleri eşyalarının da çalınması olayı ikinci bir şoku yaşadılar.

Şehzadeler ilçesi Çarşı Mahallesi Murat Caddesi üzerindeki Uzun apartmanın çatı katında oturan  sakinlerden Murat Uzun ise, evinde kalan ana eşyaları tuttuğu evine taşımak için geldiğinde dairesinin kapısının yerinde olmadığı ve eşyaların bir çoğunun apartman kapısındaki mühürü sökerek apartmana giren hırsızlarca evindeki eşyaların yağmalandığını belirterek, “Depremin yarattığı travma ve ardından evlerimizin boşaltılması olayının şokunu üzerimizden atamamış iken birde hırsızların yağmalaması olayı ile başka bir şok yaşıyoruz. Gerek Valilik, Gerekse Şehzadeler Belediyesi ‘Buradan oturamazsınız derhal boşaltmalısınız’ sözlerinden başka bir yardımda bulunmamış olmaları bizleri çok üzmüştü. Apartmanın ana cümle kapısı yetkililerce mühürlenerek bizler evlerimizden kapı dışarı edilmiştik. Şimdi gördüğümüz manzara karşısında şok içiresindeyiz. Geceden sabaha kadar hırsızlar ellerini kollarını sallayarak apartmanın cümle kapısındaki devletin mühürünü söküyor ve apartmandaki daire kapıları başta olmak üzere, asansör kapıları, evlerdeki tüm değerli taşınmazları yağmalıyorlar. Hırsızlar bu işlemleri yaparken acaba devletimizin kollu kuvvetleri ne yapıyordu merak ediyoruz. Hırsızları lütfedip işlerine yaramayan daha doğru para etmeyeceğini anladıkları eşyaları bırakıp kayıplara karışmışlar. Bu yağmalama olayı Nasıl bir ülkede yaşadığımızın somut kanıtıdır” şeklinde dert yandı.

Uzun apartmanı kurucularından Murat Uzun ve bazı apartman sakinleri dairelerinde kalan eşyalarını nakliyeciler aracılığı ile taşıdılar.

Editör: TE Bilişim