Törene, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can  Manisa, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı vekili Albay Fikret Rahmi Atalay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, askeri erkan ve askerlerin aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından acemi erler Türk Bayrağı ve silahlara el basarak yemin etti. Yaş kütüğüne isim çakılmasının ardından, eğitimlerde başarı gösteren erlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi. Manisa jandarmada kısa dönem 110 Mehmetçik yemin sonrası sevdiklerine koştu. Yemin edilmesinin ardından anne ve oğlun, baba ve çocuğun kucaklaşması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

ALAŞEHİR'DE BİN 636 ACEMİ ER YEMİN ETTİ
Alaşehir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve acemi eğitimlerini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Albay İsmail Elalmış, 2. Ulaştırma Er Eğitim Taburu Komutan Vekili Ulaştırma Binbaşı Ali Cem Günay, As.İz ve Trafik Eğitim Tabur Komutanı Piyade Yarbay Yusuf ile yemin edecek askerlerin aileleri ve yakınları katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, temel eğitim gören bin 636 1997/3 tertip acemi er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde yemin etti.
Törende konuşan Eğitim Alay Komutanı Elalmış, ailelere hitaben yaptığı konuşmada, "Canınızdan kıymetli çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de çocukların değerini çok iyi bilmekteyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin fedakarlıkta ve davranışta örnek, dosta güven düşmana korku veren mümtaz askerleri olarak vatani görevlerinizi yüce milletimize layık bir şekilde yapacağınıza olan inancım tamdır. Tüm şehitlerimizi buradan saygı ile anıyorum. Yiğit Mehmetçikler yolunuz açık olsun" dedi.
Yemin töreninde babalarıyla aynı alayda görev yapan babalara Albay Elalmış, tarafından onur belgesi verildi. Tören geçişiyle sona eren törenin ardından yemin eden acemi erler aileleriyle buluştular.

 


 

Editör: TE Bilişim