Hayriye Arıca'nın ailesi Hürriyet Mahallesi’ndeki taziye evinde taziyeleri kabul etmeye başladı. Hayriye Arıca’nın öldürülmesi olayı ile ilgili konuşan enişte Nusret Demirhan, baldızının daha önce Manisa'da yaşadığını söyledi. Demir, "Kocası işsizdi, bir de hep borç para alıyordu. Kredi çekmişti bunun üzerine. Kredi çektikten sonra kendi arabasını baldızım sattı. Bu borcu ödedi ve sonrada Batman’a geldiler. Batman’da da yine bir kredi çektirmek istedi. Baldızım yok diyordu. En son duyduğumuzda da zaten iki gündür kayıptı. Onu öldürmüş ve Hasankeyf nehrine atmış. Kardeşlerinin de haberleri vardı, çünkü çocuğu da kardeşlerindedir. Kendileri bizi arıyorlar, iki gündür telefonlarına ulaşamıyoruz dediler. Ondan sonra panikle polise gittik. 1-2 saat sonra da polis zaten cesedi bulmuştu. Bize bilgi verdiler. Para yüzünden öldürdü. 5-6 yaşlarında bir çocuğu vardı. Nerede öldürmüş, nasıl yapmış bilmiyoruz. Ama darp vardı ve boğulmuş. Artık nehre mi atmış, suyun içinde mi boğmuş bilmiyoruz. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Tek isteğimiz budur yani" dedi. 
Dicle'deki sır
Öte yandan Hürriyet Yazarı İsmail Saymaz da bugün 'Dicle'deki Sır' başlıkli bir haber kaleme aldı. 
Saymaz'ın haberi şöyle;
Batman’da yaşayan, Hayriye (31) ve Burhan Arıca çifti boşanma kararı aldı. İki hafta önce Ağrı’ya taşınan sağlık memuru Hayriye Arıca, 5 yaşındaki çocuğunu yanına aldı.
Burhan Arıca, 30 Mart’ta “Anlaşmalı boşanma meselesini konuşalım” diyerek eşini Batman’a çağırdı. En son eşiyle Hasankeyf’te görülen Hayriye Arıca’nın cesedi Dicle Nehri’nin kıyısında bulundu. 
Arıca’nın vücudunda darp izleri olduğu tespit edildi. Burhan Arıca ise kayıplara karıştı. Arıca’nın ailesi, oğullarının bulunması için savcılığa başvurdu. Avukatı da savcılığın üç ihtimal üzerinde durduğunu ifade etti. 
Hayriye Arıca’nın eşi tarafından öldürülmüş olabileceğinin yanı sıra intihar ya da kaza sonucu nehre düşmesi ihtimali de araştırılıyor.

Editör: TE Bilişim