Günaydın İzmir,

Günaydın Aydın,

Günaydın Manisa,

Günaydın Muğla,

Günaydın Denizli,

Günaydın Balıkesir,

Günaydın Çanakkale,

Günaydın Uşak,

Daha doğrusu Günaydın Dolar,

Günaydın Devalasyon,

Günaydın Enfilasyon,

Günaydın işsizlik,

Günaydın İki kat fiyatla son yüzyılın en pahalı tatili,

 Günaydın aylar sonra iki kat bedelle yolculuk,

Günaydın katlanarak gelecek olan faturalar,

Günaydın İthalat,

Asıl Günaydınların babası tabi ki tüm dünyayı esareti altında tutmaya inat eden KOVİD19 ve KORONAVİRÜS’e,

  Türkiye top yekun 1 Haziran 2020 bugün güne Normalleşme ile merhaba dedi. Gerçekten 16 Mart 2020 tarihinden bugüne kesitler halinde 80 milyon öyle veya böyle evlerinde adeta karantinayı yaşadı. Sadece Maskeyi, Eldiveni, Kolanyayı, Havlu peçeteyi ve dezenfaktasyon ürünleri tanıdı. Ne TL’nin, Ne Dolar’ın, Nede Euro’nun, Altın’ın adı anılmadı.

 Hatta öyle bir süreç yaşadık ki Annemizi, babamızı aylarca göremedik. Sevenler birbiriyle hasret gidermek için Dijital teknolojinin dibini gördü.

 Torun hasreti akıllı telefon kullanmayan dedeleri, annene anneleri ve babaanneler akıllı telefonların her türlü programı 24 saatte çözdü.

Onların yaşları 70-80 ve 95 fark etmedi hepsi tam bir akıllı telefon kullanıcısı oluverdi. Teknolojik anlamda 2. Kuşak torunlarına gecikmeli bile olsa jet hızıyla aralarında dijital mesafeyi kapattılar.

Bu yönden bakıldığında gerçekten bir kazınım oldu.

1 Haziran itibari ile iller arasındaki seyahat kısıtlaması kalktı kalkmasına Tatil hayalleri olan kalabalık aileler iki katı ücretle seyahat özgürlüğüne hazır olun.

İzmir-Çeşme arası 25 TL’den 50 TL’ye

Salihli-İzmir 25 TL’den 50 TL’ye

Manisa-İzmir 15 TL’den 20 TL’ye

Akhisar-İzmir 25 TL’den 35 TL’ye

Akhisar-Manisa 13 TL’den 17 TL’ye

Menemen-Manisa 11 TL’den 15 TL’ye

Manisa-Aliağa 17 TL’den 20 TL’ye

Şakran-Manisa 20 TL’den 25 TL’ye

Bergama-Manisa 22 TL’den 30 TL’ye

Manisa-Dikili 25 TL’den 35 TL

Bu fiyatları bulmak için küçük bir telefon trafiği yaptım. Özellikle Manisa Seyahat Firması Başkanı Levent Zibeller ile  Muradiye Birlik Taşımacılık Kooperatif Başkanı Mustafa Uzan, Akhisar Seyahat yetkililerini Ulaştırma Bakanlığının önerdiği üst tavan fiyatı yerine kendi kazançlarından fedakarlık ederek % 30-35 oranında zam yapmış olmalarını kutluyorum.

 Ancak inanın firmaların bu indirim fedakarlığı İzmir’de Asgari ücretle veya 3000 TL ile çalışacak olanların yolculuk ücretleri 1300 TL ‘yi buluyor. Ellerinde kalan parayı düşünürsek vay ki hallerine vayyy. Geçinebilmeleri için adeta cambaz olmalılar.

Görüştüğüm Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Firma başkanları Zibeller ve Uzan “Hükümetin kesinlikle akaryakıt desteğinde bulunması gerekir. Bu fiyatlarla uzun vadede dayanamayız” şekline idi.

Sadece Taşımacılık değil küçük büyük tüm esnafların gerçekten Koranavirüs Pandemi desteğine ihtiyacı var. Yazımın başında Günaydın diye seslendiğim illerin Belediye Başkanları bu sürece katkı sağlayabilir hatta bunu yapmalılar diye düşünüyorum. Asıl fedayı ve vefayı bugünler için yaşama geçirmeliler..

 Kovid19 süreci Tüm dünyayı en az 3-5 yıl etkisi altında tutacağını düşünürsek en çok yabancı turisttin geleceği Avrupa ülkelerinden ülkemize turist akını olmayacağı kaçınılmaz. Bu gerçekten hareketle yabancıların cenneti olan sahil turizmi bu kez de Türk halkına cennet olsun olmalıdır da .Hükümetin bunu hayata geçirecek iradesinin olduğunu düşünmek isterim.. Tüm temennilerim sağlandığında işte o zaman gerçekten GÜNAYDIN TÜRKİYE diyebilirim Saygılarımla...