Manisa'nın Gördes ilçesi Güneşli Mahallesi'nde yaşanan aile dramı görenleri duygulandırıyor. Vahide ve Abdullah Yürük çiftimin farklı tarihlerde ve çeşitli hastalıklar nedeniyle ayakları kesildi. 
Baba Abdullah Yürük'ün bir çeşit damar tıkanıklığı anlamına gelen Buerger hastalığı nedeniyle bacakları dizlerinden kesilmek zorunda kaldı. 
Anne Vahide Yürük ise kangren nedeniyle bacaklarını kaybetti. 
Aynı kaderi paylaşan, yürüyemez duruma gelen çiftin bakımını evlatları Onur Yürük üstlendi. 
İki katlı evlerinden inemeyen talihsiz çift, tedavileri için evlatları Onur Yürük tarafından merdivenlerden indiriliyor. Sonra tekrar merdivenleri oğullarının kucağında çıkıyorlar. 
Akülü arabaya ihtiyaç duyan çiftin imdadına Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız yetişti. 
Derneğin çabalarıyla Almanya'da yaşayan iş insanı İbrahim Alpaslan tarafından aileye 1 adet akülü araba gönderildi. 

"Anne babasını bebek gibi bakıyor"

Akülü arabayı aileye teslim eden Yasemin Yıldız duygularını şöyle dile getirdi:
"Böyle güzel evlatı Allahı'm herkese nasip etsin eşi benzeri görülmeyen evlat, anne babasını bebek gibi bakıyor kuçağında taşıyor. Bütün bakımlarını yapıyor babası burger hastalıgından ayakları kesildi annesin kangırenden kesildi. Bakımları çok ağır, çocukluğunu anne babasına adayan evlat. Allah'ım sana sağlıklı uzun ömürler versin. Yer gök senden razı olsun onur yürük oğlumuz bizlerde almanyadan ibrahim alpaslan kardeşimizin gönderdiği akülü araba akülü arabasını bağış yaptık. 1 tane daha akülü araba ihtiyaçları var onurumuzun yükünü azaltık. İbrahim kardeşimin değerli bağışcısı kardeşlerimden Allah razı olsun."

Askere gitmeye hazırlanan Onur Yürük ise anne ve babasına sahip çıkılmasını istiyor. Ailenin bir talebi var. Talihsiz aile hayırseverlerden, iki katlı evlerinin balkonuna sepetli bir asansör ile ihtihaçları olan 1 adet daha akülü araba istiyorlar. Böylece evlerinden aşağıya rahatlıkla inip çıkabilecekler. Aile yardımseverlerin desteğini bekliyor.

www.manisahaberleri.com

Editör: TE Bilişim