Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, Gördes'in içme suyu problemini tamamen ortadan kaldırmak amacıyla geliştirdiği 'Kobaklar Göleti ve Sulaması'nda inşaat süreci başladı. Ekibiyle, Gördes Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Akyol'u makamında ziyaret ederek bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunan DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, ilçeye yılda 1 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlayacak Kobaklar Göleti ve Sulaması işinde ihale sürecinin tamamlandığını ve yer teslimlerinin yapıldığını söyledi.

Diğer kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin beklendiğini kaydeden Eker, "Bölgeye 1 milyon 950 metreküp su temin edecek göletten, Gördes ilçe merkezine her yıl ortalama 1 milyon metreküp su vereceğiz. 23 bin kişinin içme ve kullanma suyunu karşılayacağız. 950 bin metreküp suyu ise zirai sulamada kullanacağız. Hedefimiz inşaatı en kısa sürede tamamlayıp projeyi halkımızın hizmetine sunmak" diye konuştu.

Çiçekli sulaması ikmali inşaat ihalesine ise DSİ Genel Müdürlüğü'nün onayının ardından çıkacaklarını belirten Eker, inşaatın 2019 yazına kadar bitirilerek, projenin önümüzdeki sezon kullanıma açılmasını hedeflediklerini söyledi. Karayağcı Göleti'ndeki inşaatın ise devam ettiğini anlatan Eker, Oğulduruk ve Akpınar göletleri ile ilgili de planlama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Başkan Akyol ise DSİ'nin hayata geçirdiği her projenin bölgeyi olumlu anlamda değiştirdiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim