Gölmarmara İlçesi'nde kasasında tarım işçisi taşıyan kamyonetin süt tankeri ile çarpışması neticesinde 15 kişinin öldüğü kazayla ilgili olarak CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer açıklamada bulundu.

Kazanın süt tankerinin şoförünün dikkatsizliği sonucu şerit ihlalinden kaynaklandığını dile getiren CHP'li Vekil Biçer, "Kazayı duyduktan sonra kısa bir zaman içerisinde olay yerine gittim. Yaralıları çevreye savrulmuş olarak gördüm. Daha sonra vefat eden işçilerin götürüldüğü Akhisar Devlet Hastanesi'ne giderek, vefat eden işçilerin aileleri ile görüştüm. Vefat edenlerin ölüm nedenleri hakkında bilgi aldım. Edindiğim bilgiye göre vefat eden 15 işçiden 14'ünün kafa travması, 1 kişini ise iç organlarının zarar görmesi neticesinde hayatını kaybettiğini öğrendim. Kaza neticesinde açık kamyonet üzerinde oturan işçiler yola savrulmuş. Bunun neticesinde ağır kafa travması yaşanmış'' diye konuştu.

Salihli'yi Gölmarmara'ya bağlayan yolun denetimsiz olduğuna dikkat çeken CHP'li Vekil Biçer, "Bu yol trafiği yoğun olan bir yol. Özellikle bu yol üzerinde sigortasız çalıştırılan tarım işçileri ya traktörlerin römork kasalarında, ya da kaza yapan bu kamyonet gibi kasalarda bilinçsiz bir şekilde taşınıyor. Eğer bu yolda gerekli denetimler yapılıp, önlemler alınsaydı bu tür kazalar yaşanmazdı. Sağlıksız koşularda taşınan tarım işçiler her gün çalıştıkları yere giderken hayatlarını ortaya koyuyorlar'' dedi.

Yaşanan kazanın sigortasız tarım işçisi çalıştırma konusunda gündeme getirdiğini dile getiren Biçer, "Bu kaza bir gerçekliği daha gözler önün serdi. Kazada hayatını kaybeden tarım işçilerinin hiçbirinin sigortası yoktu. Yani sigortasız olarak tarım sektöründe işçi çalıştırılıyor. Şimdi bu kaza basit bir trafik kazası olarak gündemde yer alacak. Ama eğer bu işçilerin sigortaları olsaydı bir iş kazası niteliği kazanacak ve durum buna göre değerlendirilecekti. Ayrıca işçilerin sigortası olsaydı, hayatını kaybeden işçilerimiz İşçi Sağlığı yönetmeliğine göre taşınacak ve şuan yaşıyor olacaklardı. Bu konuda artık gerekli önlemlerin alınması gerekir. Sigortasız tarım işçisi çalıştırma konusunu en kısa sürede TBMM'ye taşıyacağım. Kazada hayatını kaybeden işçiler için Allah'tan rahmet, geride kalan yakınları için ise başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim