Geçtiğimiz hafta meydana gelen ve merkez üssü Gölmarmara ilçesine bağlı Tiyenli Mahallesi olan 5.1 şiddetindeki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ederken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, depremde evleri zarar gören ve çadırlarda yaşantılarını sürdüren afetzedelere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Ergün’e ziyarette Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Daire Başkanları, Başkan Danışmanları, Meclis Üyeleri ve ilçe koordinatörleri eşlik etti.
“İlk andan beri vatandaşımızın yanındayız”
Depremden en çok zarar gören mahallelerden olan Tiyenli Mahallesi’nden ziyaretine başlayan Başkan Ergün, Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Gölmarmara Koordinatörü Ahmet Cülen’den mahallede hasar gören yapılar ve AFAD tarafından kurulan çadır sayısı hakkında bilgiler aldı. Evleri hasar gören ve çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan vatandaşlarla tek tek tokalaşarak, geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Ergün, afetin meydana geldiği ilk andan itibaren vatandaşın yanında olduklarını söyledi.
Afetzedeye Nakdi Yardım
Çocukları top ve kırtasiye malzemesi hediyesiyle sevindiren Başkan Ergün, hasar gören yapılarda da incelemelerde bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesinin tüm ekipleriyle ilçede özveriyle çalışma yürüttüğünü belirten Başkan Ergün, “Afetin meydana geldiği ilk andan itibaren itfaiyemiz, Fen İşleri ve MASKİ ekiplerimiz teyakkuz halindeydi. Tüm hemşerilerime bir kez daha geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Vatandaşlarımıza iftar ve sahur yemeği dağıtımı, su ihtiyacı gibi temel ihtiyaçlar noktasında desteklerimiz devam ediyor. Depremde evleri zarar gören vatandaşlarımıza maddi yardım yapılması konusunda teklifimizi Büyükşehir Belediye Meclisimize sunacağız. Buna kimsenin hayır diyeceğini düşünmüyorum. İnşallah kısa sürede bu yaraların sarılması tek temennimiz” diye konuştu.
Değnekler Mahallesi de Ziyaret Edildi
Tiyenli Mahallesi’nin ardından ilçeye bağlı Değnekler Mahallesi’ni de ziyaret eden Başkan Ergün, burada da vatandaşlarla sohbet etti. Mahalle sakinleriyle mahalle kıraathanesinde bir araya gelen Başkan Ergün, vatandaşlarla sohbet etti, sorun ve taleplerini dinledi. Vatandaşların ulaşımla ilgili taleplerinin değerlendirileceğini belirten Başkan Ergün, il genelinde toplu ulaşımda yapılan dönüşümün vatandaşın huzuru, mutluluğu ve konforu için yapıldığını, eksiklikler konusunda gerekli düzenlemelerin de hızla yapıldığını söyledi.
Kumkuyucak’a da Geçmiş Olsun
Son olarak depremden oldukça etkilenen bir diğer mahalle olan Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak Mahallesi’ni de ziyaret eden Başkan Ergün, burada da vatandaşlarla tek tek selamlaştı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin ve Mahalle Muhtarı Nuri Karacaoğlu’dan mahalledeki durum hakkında bilgi alan Başkan Ergün, mahalle kıraathanesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Ergün, okul çıkışında karşılaştığı öğrencilere de top ve kırtasiye malzemesi armağan etti.
Kaymakam’dan Depremzedeler Hakkında Bilgi Aldı
Başkan Ergün, Saruhanlı ziyaretine Lütfiye Mahallesi ile devam etti. Burada Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu tarafından karşılanan Başkan Ergün, Mahalle Muhtarı Nazım Akar ve vatandaşlarla selamlaştı. Mahalle kıraathanesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ergün, burada Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’dan depremzedeler ve onlara yapılacak yardımlar hakkında bilgi aldı. Lütfiye Mahallesi’nin ardından Nuriye Mahallesi’ni de ziyaret eden Başkan Ergün, burada da vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle ziyaretinde, mahalle sakinlerine zabıta tarafından Türk bayrağı dağıtıldı.
 

Editör: TE Bilişim