Yunusemre Belediyesi, Osmancalı Mahallesinde yüzyıllardır ayakta kalmayı başaran fosil ağaç alanını ziyaret etmek isteyenler için alana giden yolları düzenledi. 
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Fosil ağaç alanının vatandaşlar tarafından ziyaret edilmesi amacıyla yol yapım çalışması yaptı. Alanın ziyaretçiler tarafından görülebilmesi ve hali hazırda toprak altında olan fosillerin yüzeye çıkarılabilmesi Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Aigai antik kentinde kazı çalışması yapan uzmanlarla ortak çalışmayı amaçlayan Yunusemre Belediyesi, alana giden yolun tamamlanmasıyla bölgeyi ilçe turizmine kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Başkan Çerçi, “Osmancalı Mahallesi'nin yanında bulunan fosil ağaç alanı Türkiye’de ender yerlerden biri. Bu bölgede hali hazırda basit bir göz ile ya da herhangi birisinin dikkatiyle görülecek ciddi büyüklükte fosil ormanı mevcut. Yunusemre Belediyesi, alanın ziyaretçiler tarafından görülebilmesi ve hali hazırda toprak altında olan fosillerin dışarıya çıkarılabilmesi için AİGAİ kazı ekibiyle ortak çalışma yapmak üzere programa aldı. Fosil orman ve fosil ağaçlar ilçemizin turizmine kazandırılacaktır. Ziyaretçilerimiz görmek isterlerse levhalarımız ile alanı hazır hale getireceğiz. Ziyaretçilerimizden alanda bulunan fosil taşlara zarar vermemesini talep ediyoruz” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim