Manisa’da engelli vatandaşlar gerek çarşı merkezi gerekse şehrin çeşitli noktalarında ulaşım esnasında çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Engelli rampalarına parkedilen araçlar en büyük problem olarak göze çarpıyor. Trafik polislerinin yazdığı cezalar yetersiz kalırken, bu konuda daha sert cezai tedbirlerin alınması kaçınılmaz görünüyor.   

Engellilerin tek engeli araçlar da değil. Bazı kaldırım ve sokaklarda engelli vatandaşlar adeta yok sayılıyor. Kaldırımdan tekerlekli sandalyesiyle ve çocuk arabasıyla geçmek isteyen bir vatandaş çeşitli engellerle karşılaşıyor.

Birçok yaya geçidi engellilerin de geçişine uygun hale getirilirken hala engelli rampası olmayan yaya geçitlerinin olması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Bunlardan biri de Kent Park ile özel kolejin arasında kalan caddede bulunuyor. Cadde üzerindeki iki yaya geçidinde engelli rampası yok. Karşıdan karşıya geçmek isteyen tekerlekli sandalyeli vatandaşlar, çocuk arabalı aileler zor durumda kalıyor.

Manisahaberleri.com’a yaya geçidinin fotoğraflarını ulaştıran duyarlı bir vatandaş yetkililerin sorunu çözmesini ve yaya geçidine engelli rampası yapılmasını talep etti.  

Editör: TE Bilişim