Oda bahçesinde yapılan genel kurula Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, İyi Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Haşim Yener Bilir, Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, Balıkesir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüdayi Tankırıkulu, Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Gök, veteriner hekimler katıldı. 4 dönemdir başkanlık yapan Merter Yıldız tek listeyle seçime girdi. İki gün süren seçimin ilk gününde faaliyet raporu ve bütçe ele alındı. İkinci gün ise oda seçimleri yapılacak. 400 üye oy kullanacak. 
Açılış konuşmasını yapan Manisa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Merter Yıldız, genel kurula katılan herkese teşekkür etti. Yıldız, yaşanan pandeminin etkilerinin yeni yeni yaşanmaya başladığını söyledi. Hayvancılığın gidişatından herkesin dertli olduğunu açıklayan Yıldız, pandeminin hayvancılığa verdiği sektenin görüldüğünü ifade ederek, “Üretmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur. Biz yavaş yavaş üretmediğimizi görmeye başladık. Büyükbaş hayvancılığımızın azaldığını gördük. Üretmediğimiz zaman Covid-19 krizinin bize gösterdiği en büyük tehlikenin yaklaştığını hissediyoruz. Bu da gıda arzıdır, gıda güvenliğidir. Gıda arzındaki değişimler tüm dünyayı zora sokacak. Gıda arzını artırabilmek için üretimin artırılması gerektiğine, hayvancılığın bir an evvel yoluna girmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. 
Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, genel kurulun hayırlı olmasını diledi. Öztürk, Veteriner Hekimler Odası’yla sürekli işbirliği içinde olduklarını kaydetti. Öztürk, veteriner hekimliğin çok eski bir meslek olduğunu belirterek, hayvancılığın var olduğu dönemden beri bu mesleğin yer aldığını açıkladı. Öztürk, “Pandemi gösterirdi ki veteriner hekimliklerin o koruyucu hekimlik görevleri olmazsa insan sağlığında yaşanacaklar hakikaten dünyada büyük kaoslara sebebiyet verebilecek. Sağlıkta koruyucu hekimlik aslında bizim veteriner hekimlikte başlar. Sağlıklı bir çevre olmadıktan sonra sağlıklı bir insan düşünülemez” diye konuştu. 
Manisa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Merter Yıldız’ın yönetiminde Genel Sekreter Ali Gök, Muhasip Üye Cenk Akın, Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Kökçü Mustafaoğlu ve Bilal Birlik yer alıyor.

İzmir'de dehşet verici olay! 7 kişi 2 kişiyi öldüresiye dövdü, o anlar kamerada İzmir'de dehşet verici olay! 7 kişi 2 kişiyi öldüresiye dövdü, o anlar kamerada

Editör: TE Bilişim