Haber: Serkan Özcan
Spilos Otel'de verilen iftar yemeğine veteriner hekimler ve ailelerinin yanı sıra Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Erhan İince, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Bilir, İzmir VHO Başkanı Selim Özkan, Manisa Süt Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca katıldı. 
İftar yemeğinde meslektaşlarına bir konuşma yapan Başkan Merter Yıldız, veteriner hekimlik mesleğinin hayvan sağlığı, insan sağlığı, çevre sağlığı ve gıda güvenliği konularında son derece önemli bir meslek olduğunun altını çizdi. Konuşmasında özellikle veteriner hekimlere yönelik son günlerde artan darp ve şiddet olaylarına değinen Başkan Yıldız, son günlerde Ardahan’da veteriner hekimlere darp edildiğini, akabinde dün aldıkları üzücü bir haberle de Yozgat’ın Sorgun ilçesinde mezbahane de sorumlu veteriner hekim olarak görev yapan Volkan Lale'nin  kesilen hayvanda insan sağlığını tehdit eden etlerin imha edilmesini istediği için saldırıya uğradığı ve hayatını kaybettiğini belirtti. Bu doğrultuda yetkililerin veteriner hekimleri bir an önce sağlık sınıfına dahil edilmelerinin gerekli olduğu ve sağlıkta şiddet yasasına da dahil edilmelerinin zorunlu olduğunu belirtti.
İftar programı fasıl eşliğinde devam etti. 

"Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi "Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi

Editör: TE Bilişim