HABER: MURAT YALÇIN  

Ege'de yollar beyaza büründü Ege'de yollar beyaza büründü

Manisa'da vatandaşların duygularını istismar edip paralarını alan dilenciler, sokaklarda cirit atmaya devam ediyor. 
Manisa Emniyet Müdürlüğü ve belediyelerin zabıta ekiplerinin defalarca operasyon yaptığı dilenciler pes etmiyor. Özellikle çarşı merkezinde kalabalık noktalarda çocukları kullanarak kendilerini acındıran dilencilere vatandaşlar para veriyor. 
Her şehirde aynı yöntemi kullanan dilencilerin aslında bunu bir iş haline getirdikleri biliniyor. Daha önce yapılan operasyonlarda defalarca ispatlanmasına rağmen vatandaşlar her seferinde aynı tuzağa düşüyor, vicdanlarına yenik düşüyor. 
Hal böyle olunca belki de maddi durumları çoğumuzdan iyi olan dilenciler bunu bir sektör haline getirmeye devam edecek.  
Manisa’da objektifimize takılan bir dilenci sadece bir sokakta onlarca kişiden para almayı başardı. 20 saniye arayla 20 TL kazandığına şahit olduk. 

HEDİPİMİZDEN SAĞLIKLILAR, ÇALIŞMIYORLAR! 
Yetkililer de defalarca dilencilere para verilmemesi konusunda uyardı. Ancak öyle kendilerini acındırıyorlar ki, öyle ustalaşmışlar ki, her seferinde vatandaşların vicdani duygularını sömürrmeyi başarıyorlar.
Bu duygu istismarının bitmesinin tek bir yolu var: Kimse para vermeyecek. O zaman dilenen bu kadınlar, adamlar çalışmaya mecbur kalacak. 
Oysa hepsi çok sağlıklı. Şehir merkezinde her gün 10 binlerce adım atacak kadar sağlıklılar. Çalışmıyorlar çünkü kolay yolu bulmuşlar.      


 

  
 

Editör: TE Bilişim