"Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi "Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi

Yüksek enflasyon ve artan girdi maliyetleri sebebiyle son bir yıldır zorlu bir süreç yaşayan esnaf şimdide Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kendisine ait işyerlerine yaptığı yüzde 300 ile 500 arasında kira zammıyla şok yaşadı. Vakıflar Genel Müdürlüğü Manisa Şehzadeler ilçesindeki kendisine ait iş hanındaki kiracılara 2 hafta önce gönderdiği yazı ile yüksek orada zam yapıldığını bildirdi.
Konuyu gündeme taşıyan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, zamları gören işyerlerindeki esnafın büyük mağduriyet yaşadığını ifade etti.
“YÜZDE 300-500 ARASINDA ZAMMI OLUR. BU NASIL DEVLET”
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün devlete bağlı bir kurum olduğunu ve vakıflara ait işyerlerinin de devlete ait olduğunu ifade eden CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Gürtunca, yüzde 300 ile 500 arasında değişen zamların devletin esnafa zulüm etmek anlamına geldiğini dile getirdi.
CHP ilçe başkanı Gürtunca konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Esnaflarımız birçoğu vakıflara ait işyerlerinde yıllardır kiracı olarak işlerini sürdürüyor. Yıllardır esnafımız vakıflarına ait işyerlerinde uygun fiyata kiralarını ödüyordu. Ancak yaklaşık iki hafta önce Vakıflar Genel Müdürlüğü nedeni bilinmeyen bir şekilde kendi kiracılarına yüzde 300 ile 500 arasında değişen bir zam yaptı.
Bu konuda esnafımız çok mağdur oldu. Zaten esnafımız pandemiden çıktı. Üstüne birde Türkiye'de yaşanan ciddi anlamda ekonomik bir kriz var. Bu fahiş orandaki zamlar neden? Artık şu bir gerçek ki elektrik faturası işyeri kirasından yüksek olan tek ülke konumundayız. İktidarımız bunu başardı.
TÜİK'e göre enflasyon yüzde 85-90, ENAG'a göre yüzde 150 civarlarında. Peki neyi baz alarak yüzde 300 ve 500'leri bulan zam yaptılar. Amaçları esnafa işyerlerini kapattırmak mı? Bu nasıl bir rezalet. Bu nasıl bir devlet anlayışı.”

Editör: TE Bilişim