Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Barbaros Mahallesi’nde demir yolundan karşıya geçişlerdeki tehlikeyi ortadan kaldırmak için yapılan üst geçit, yüksekliği ve kullanışsızlığı nedeniyle vatandaşların tepkisini çekiyor. Özellikle çocukların ve yaşlıların üst geçidi kullanmasının zor olduğunu belirten mahalle sakinleri, tren yolu üzerindeki parmaklıklardan geçişin sürdüğünü ve tehlikenin devam ettiğini belirtiyor.
Alpaslan Türkeş Kavşağı bölgesinden Barbaros Mahallesi’ne geçiş için tren yolu üzerine yapılan üst geçit, mahalle halkının yaşadığı soruna çare olmadı. Yıllardır tehlikeli olmasına rağmen rayların üzerinden geçen vatandaşlar yeni yapılan üst geçidi de yüksek olduğu, engelli ve yaşlıların kullanımına olanak sağlamadığı gerekçesiyle kullanmıyor. Vatandaşlar, yakın zamanda hizmete açılan üst geçidin yaşlıların yanı sıra bebek arabası bulunanlar tarafından da kullanılamadığını ifade ediyor. Duruma tepki gösteren vatandaşların bir kısmı rayların üzerindeki demir parmaklıkların arasından karşıya geçmeye devam ediyor. Bazı vatandaşlar ise üst geçidin işe yaramadığını ve ‘ucube’ görüntüye sahip oludğunu öne sürüyor.
VATANDAŞ YIKTI, DEMİR YOLLARI YAPTI!
Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan üst geçit yapılmadan önce vatandaşlar yıllardır tehlikeli olmasına rağmen tren yolu üzerinden geçiş sağlıyordu. Vatandaşlar bu tehlikeli geçiş için önlerindeki demir parmaklık engelini kendi imkanları ile yıkmasına rağmen Devlet Demir Yolları tarafından yeniden onarılıyordu. Yıllardır yaşanan bu sorunun çözümü için üst geçit yapılsa da başta engelli ve yaşlılar düşünülmediği için yapılan hizmete tepkiler çığ gibi arttı. Barbaros Mahallesi sakinlerinden Kasım I., yapılan üst geçidin bu şekilde kullanıma uygun olmamasını tahmin bile etmediklerini belirterek, şöyle konuştu:
ENGELLİLER VE YAŞLILAR DÜŞÜNÜLMEMİŞ
“Tehlikeli olmasına rağmen yıllardır insanlar bu tren yolunu kullanıyordu. Çünkü mahalleye bir diğer giriş uzak bir bölgeden. İnsanlara bu yol evlerine gidişte ve pazardan dönüşte daha kısa geliyordu.  Daha önceleri demir parmaklıklar yoktu, sorasında yapılamasına rağmen mahalle halkı neredeyse her gün bu demir engelini kendi imkanları ile bir insan geçecek şekilde yıkıyordu. Devlet Demir Yoları ise her seferinde onarımını yapıyordu. Bu inatlaşma sonunda kazanan mahalle halkı olsa da şimdi de yapılan üst geçit sorun oldu. Vatandaşlar bu yapılan üst geçide karşı değil. Yapılan üst geçitte engelli ve yaşlılar düşünülmemiş. Bebek arabası ve pazar arabası kullanımı da düşünülmemiş.  Sağlıklı bireyler bile bu üst geçidi çıkınca nefes nefese kalıyor. Çıkılması zor bir üst geçit. Bu ihtiyaçların giderilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.
'YAPILAN HATAYA TEPKİ GÖSTERİYORUZ'
Mahallede yaşayan Yunus G. ise üst geçidin kullanışsız olduğunu ifade ederek, “Yıllar sonra bir üst geçit yapıldı fakat bu üst geçit yapılırken hiçbir şey düşünülmemiş. Yaşlılar ve engelli bireyler zaten bu üst geçidi kullanamaz. Bebek arabası ile de çıkış imkansız. Aslında burada yapılması gereken bu üst geçit ile karşı taraftaki üst geçidin birleştirilmesi. Böylelikle vatandaş tehlikeli olan trafikten geçmeyecekti. Şimdi ise bu geçit bir ucube gibi duruyor. Tamamen kullanışsız bir vaziyette. Bizler beklenilen hizmette yapılan hataya tepki gösteriyoruz. Bu duruma yetkililer el atmalılar” diye konuştu.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Editör: TE Bilişim