İsmailağa cemaatinde Cübbeli Ahmet Hoca krizi İsmailağa cemaatinde Cübbeli Ahmet Hoca krizi

BirGün’de yer alan habere göre, Sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği özlük haklarında düzenleme öngören kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, “terör” “keyfi suçlama” ve “doktorlara yeni ceza” tartışmaları eşliğinde kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’na sevk edilen düzenleme ile sağlık çalışanlarına yapılan ödemelerde sınırlı artışlar öngörüldü.
Sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği özlük haklarında düzenleme öngören kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, “terör” “keyfi suçlama” ve “doktorlara yeni ceza” tartışmaları eşliğinde kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’na sevk edilen düzenleme ile sağlık çalışanlarına yapılan ödemelerde sınırlı artışlar öngörüldü.
CHP’li Mehmet Bekaroğlu, “Kim karar verecek buna? Nasıl karar verecek? Bu yetkinin istismar edilmeyeceğinin garantisi ne? Biz biliyoruz ki geçmişte ve bugün hâlâ değişik sebeplerden dolayı işte ‘gözün üstünde kaşın var’ diye, disiplin cezası veriliyor. Bu hukuka aykırı” dedi. HDP’li Necdet İpekyüz ve İyi Parti’li Durmuş Yılmaz da düzenlemenin geri çekilmesini istedi. Muhalefetin itirazları, AK Parti ve MHP Milletvekilleri tarafından reddedildi.
Şehir hastanelerinin bütçeye yükü de komisyon gündemine geldi. Şehir hastanelerini inşa eden firmalara yapılan ödemelerin bütçeye yükü nedeniyle sağlık çalışanlarına yeterli yardımın yapılmadığını ifade eden muhalefet milletvekillerine karşı çıkan AK Partili Uğur Aydemir, “Memur maaşlarının da yükü var” dedi. Aydemir,  yanıtında şu ifadeleri kullandı: 
“Şehir hastanelerinin tabii ki mutlaka bütçeye bir yükü var, her şeyin bütçeye bir yükü var. Memur maaşlarının var yani aklınıza ne geliyorsa devletin ödediği her şeyin bütçeye bir yükü var ama bu, yük getiriyor demek, devletin diğer işlemleri, diğer işleri yapmayacağı anlamına gelmiyor.”

Editör: TE Bilişim