Haber: Ahmet ÜNSAL

Çeşitli mesleki alanlarda çalışan kadın ve erkeklerden oluşan Yunusemre Halk Eğitim Türk Sanat Müziği korosu Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce ülke genelinde “Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz” projesince ilk konserini veren 40 kişilik koro kulakların pasını sildi.
   
ÜÇ AYLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ 

Üç ay boyunca koro şefi Şebnem Coşkun nezaretinde konsere hazırlanan koro 10 kişilik müzisyen ekibinin katkı sağladığı “Şarkılar Bizi Söyler,Biz de Şarkı Söyleriz” konserinde solistlerin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla coşan izleyenler iki saat boyunca unutamayacakları bir gece yaşadı.
  
22 ŞARKI İLE DİNLEYENLERİ MAZİYE GÖTÜRDÜLER
  
Yunusemre Millet Çarşısı etkinlik salonunda kadınlı erkekli 40’ın üzerindeki Türk Sanat Müziği korosu iki bölümden oluşan konserinde Gizli Aşk bu,Açılan bir Gül gibi,Bir kızıl Goncaya benzer dudağın,Elbet bir gün buluşacağız,İnleyen Nağmeler Aşkın kanunu,Gönül Penceresinden ansızın bakıp geçtin,Fikrimin ince gülü,Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim.Şimdi uzaklardasın ve Gözlerin bir işim su gibi nostalji kokan şarkılarıyla konsere gelenleri yıllar öncesine götürdü.

SAHNEDE KORO VE SAZ EKİBİNİ BÜTÜNLEŞTİREN ŞEF COŞKUN AYAKTA ALKIŞLANDI
 
Kemanda Mehmet Düzağar,Bilal Çiçek,Kanunda Salih Tanrıverdi, Klarnette Alaettin Göz etlik, Ud’da Umut Kemal Erbek,Ritim sazda Turan Mamay,Ahmet Tuncel ve Tuğba Türkaslan’dan oluşan ekibi koro ile bütünleştiren Şef Şebnem Coşkun’un yönetimiyle ortaya muhteşem bir  nostalci kokan Türk Sanat müziği konseri çıktı.
   
MANİSALILAR SALONA SIĞMADI

Ege'de feci kaza! Takla atan araçtan fırlayan sürücü hayatını kaybetti Ege'de feci kaza! Takla atan araçtan fırlayan sürücü hayatını kaybetti

Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz ve ekibinin günler öncesinde duyurduğu Türk sanat Müziği konserini izlemek için etkinliğe akın eden Manisalılar 1500 kişilik salonda güçlükle yer bulabildi.Yer bulamayanlar ise salonun orta bölümlerdeki koridorlara oturarak konserin keyfini yaşadı. Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları,İlçe şube müdürlerinin eşleriyle izlediği Türk Sanat Müziği ziyafetinin ilerleyen aylarda da tekrarlanacağı belirtildi…

Editör: TE Bilişim