Türkiye'nin gördüğü en büyük dolandırıcılık vakalarından biriydi Çiftlikbank tuzağı.

BUHARLAŞAN PARANIN MİKTARI

Mehmet Aydın, sisteme dahil olanların daha fazla para kazanacağını söyledi ancak topladığı paralarla ortadan kayboldu. MASAK raporlarına göre; buharlaşan paranın miktarı yaklaşık 320 milyon lira.

TESLİM OLDU

Aradan geçen yıllarda, Mehmet Aydın hakkında belgeseller çekildi, kitaplar yazıldı. Mehmet Aydın, geçtiğimiz günlerde ilk kez paylaştığı video ile ortaya çıktı.

Mağdur olduğunu iddia eden Mehmet Aydın; Türk adaletine teslim olacağını söyledi ve ertesi gün Brezilya'da Türk elçiliğine teslim oldu.

Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye nasıl getirileceği konusunda hukuksal karışıklıklar yaşanıyordu.

TOSUNCUK İÇİN HESAP VAKTİ

Brezilyalı yetkililer ile Türkiye arasında uzlaşı sağlandı.

Ensonhaber'in edindiği bilgiye göre; Çiftlikbank dolandırıcısı Mehmet Aydın bu akşam 22.30'da Türkiye'de olacak.

Mehmet Aydın hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Bursa ve Geyve Cumhuriyet Başsavcılığında devam eden soruşturma ve kovuşturma dosyaları bulunuyor.

Aydın hakkında 19 Mart 2018’de kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarılmıştı.

6 ÜLKEYLE TEMAS KURULDU

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın görüldüğü iddia edilen her ülkeyle adli işbirliği çerçevesinde temasa geçildi. Uruguay, Brezilya, Panama, Honduras, Kanada ve Ukrayna adli makamlarıyla yazışmalar yapıldı.

BREZİLYA'DAN İKİ KEZ İADESİ İSTENDİ

Aydın'ın Brezilya’da olduğu yönündeki duyum üzerine 2018 yılı Haziran ayında Brezilya’dan iadesi istendi. Yargı kararlarını içeren Adalet Bakanlığının iade talebi son olarak Şubat 2021’de bir kez daha Brezilya’ya hatırlatılarak iade talebi yinelendi.

Mehmet Aydın; "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama", "Vergi Usul Kanununa Muhalefet", "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma", "Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" ve "Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı" suçları nedeniyle kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranıyordu.

Editör: TE Bilişim