Antalya'da korkunç olay! Boşanmak isteyen karısını öldürüp intihar etti Antalya'da korkunç olay! Boşanmak isteyen karısını öldürüp intihar etti

TARIM FUARI AÇILDI - TIKLA İZLE

Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl 16.kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Halil İbrahim Enver, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Tarım İl Müdürü Metin Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Efendioğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Borsa Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, Manisa’yı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Ak Parti İl Başkanı Salih Hızlı, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, siyasi partilerin temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üreticiler ve çok sayıda davetli katıldı.   
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan SNS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Saruhan Simsaroğlu, tarımın önemine dikkat çekerek, “Tarım bizim, varlık ve yokluk, açlık ve tokluk meselemizdir, hayatidir. Toprağın 1 santimetresi bile kıymetlidir. Hele ki Manisa gibi, tabiatın sonsuz cömertliğiyle ödüllendirilmiş bir kentte, doğal zenginliğimizin farkına varmak, sahip çıkmak, daha da değerli kılmak, üretim biçimlerimizi teknolojiyle buluşturup, üreticilerimizin uluslararası piyasalarda elini güçlendirmek, Manisalılar olarak üzerimize düşen vazifedir. Tüm bu nedenlerle Manisa’da bir tarım fuarı başlatıyoruz.” 
 Bu cümleleri 16 yıl önce, ilk fuarımızın açılış konuşmasında saf etmiştik. Aradan geçen 16 yıl, bir yandan ne kadar haklı olduğumuzu gösterirken, öte yandan ne kadar doğru bir adım attığımızı da gösteriyor.
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği halinde, her geçen yıl büyüterek 16 yaşına getirdiğimiz fuarımıza bugün 130 firma katılıyor. Her biri sektörün devi niteliğindeki markalarla fuara katılan üretici ve birçoğu ihracatçı olan firmalarımız, İzmir, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Aydın, Muğla, Bursa, Denizli, Trabzon, Antalya, Balıkesir, Yalova, Giresun, Çanakkale, Mersin, Konya, Burdur gibi birçok ilden, Tire, Menemen, Ödemiş, Söke, Menteşe gibi birçok ilçeden gelerek Manisa’nın konuğu oldular. Sektörel bazda tarımsal mekanizasyon ağırlığı ile dikkat çeken fuarımıza hayvancılık sektöründen de katılım mevcut.
Geçen 16 yıl içerisinde Manisa Tarım Fuarı Türkiye'de düzenlenen birçok fuarı geride bırakıp ülkemizin en önemli, en verimli fuarlarından biri haline gelmiştir. 
Fuarın bugünlere gelmesinde katkısı olan, Başta Manisa Valiliği’ne, tüm imkanlarıyla arkamızda duran Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne, KOSGEB’e, işbirliği yaptığımız Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne, Celal Bayar Üniversitesi’ne, Şehzadeler Belediyesi’ne, Yunusemre Belediyesi’ne, Manisa Ticaret Borsası’na, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ne, Şehzadeler Ziraat Odası başta olmak üzere İlçe Ziraat Odaları’na, Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi’ne, Manisa Veteriner Hekimler Odası’na, Manisa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne, Manisa İli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne, Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne, Manisa Süt Birliği’ne, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği’ne ve bu fuara katılan tüm firmalara huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. 
Bir de davet gerçekleştirmek istiyorum. Geçtiğimiz hafta İzmir Kitap Fuarı'mızın açılışını yaptık ve yoğun bir ilgiyle devam ediyor. Birbirinden değerli yayınevlerimizin katılımıyla Manisa Kitap Fuarı'mızı da 25 Kasım'da da açacağız. Tüm konuklarımızı kitap fuarımıza da davet ediyorum.
Manisa 16. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarımızın Manisamız için hayırlı olmasını diliyor, SNS Fuarcılık adına saygılarımızı sunuyorum.” diye konuştu. 
ÖZTÜRK’TEN FUARA ÖVGÜ 
Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Manisa olarak tarım sektörünün temsilcilerine 16. Kez fuarda ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Öztürk, “Tarımsal üretim kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ve çeşitliliği ile ülkemizin tarımın başkenti olmaya aday Manisa’da böylesi güzel bir fuarın düzenlenmesi çok önemlidir. Günümüzde her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanlarında da hızlı bir şekilde teknolojik dönüşüm yaşanıyor. Daha kaliteli, daha verimli ve daha ekonomik üretim için tarım ve hayvancılık son teknolojik gelişmeleri takip etmeli, özellikle çiftçilerimizi bu teknolojiler ile buluşturmalıyız. Bitkisel üretim ve hayvancılık yönünden ülkemizde üst sıralarda yer alan ilimiz Manisa’da toplam 5 milyon 159 bin 971 dekar alanda tarımsal üretim gerçekleştiriliyor. Ürettiğimiz tarımsal ürünler sadece ülkemizin değil, dünyanın beslenmesine de önemli katkılar sunuyor” dedi. 
Öztürk, 2022 yılı Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre 1 Ocak-30 Eylül tarihleri arasında ilimizden toplam 558 milyon dolar tarım ürünü ihracatı gerçekleştirildiğini açıkladı. Öztürk, çekirdeksiz kuru üzümün ihracatının tamamının neredeyse Manisa’nın gerçekleştirdiğini vurguladı. 
Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Manisa’da 400 binden fazla insanın tarım ve hayvancılıkla uğraştığını söyledi. Altındağ, Rusya-Ukrayna krizi sonrası tarımın daha da önemli hale geldiğini kaydetti. 
ÖZKASAP: İHRACATIN YÜZDE 15’'İ TARIMDAN 
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, yıllık ortalama 5 milyardan fazla ihracat gerçekleştiren Manisa’da ihracatın yüzde 15’inin tarım sektörünün gerçekleştirdiğini vurguladı.  
BAŞKAN ERGÜN’DEN SNS’YE TEŞEKKÜR  
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasına fuara emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bu Fuara katkı veren, dışarıdan katılan, destekleyen kurumlara ve özellikle SNS Fuarcılığa bu fuarı 16 yıldır düzenlediği için teşekkür ederim” dedi.   
Başkan Ergün sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaktan, katkı saplamaktan dolayı ayrıca çok mutlu olduğumu vurgulamak isterim. Çünkü Manisamız ülkemiz tarımında lokomotiftir, başkenttir. Bu noktada tarım sektöründeki paydaşların bir ataya gelmesinde öncülük eden ve tarıma ivme kazandıran bu önemli fuarın bugünlere kadar gelmesinde emeği geçen herkese öncelikle hemşerilerim ve çiftçilerimiz adına çok teşekkür ederim. Çiftçilerimiz bu fuarlar sayesinde tarımdaki gelişmeleri yakından takip ederek bilgilerini artırıyorlar. Bu açıdan tarım fuarımız çok anlamlıdır” diye konuştu.
VALİ YAŞAR KARADENİZ TARIMIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ   
Son olarak kürsüye gelen Vali Yaşar Karadeniz ise Manisa’nın tarımsal alanda Türkiye’nin en önemli kentleri arasında yer aldığını belirtti. Karadeniz, ülkemizin artan nüfusunu beslemek ve tarımı geliştirmek için daha fazla üretime ihtiyaç olduğunu ifade etti.  
Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek fuarda yer alan ürünleri incelediler. 
6 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuar 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaretçiler tarafından gezilebilecek. 
TARIM FUARINA DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR  
Fuarı Destekleyen Kurum ve Kuruluşlar ise şöyle: Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, KOSGEB, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Manisa Ticaret Borsası, Şehzadeler Ziraat Odası, Manisa Esnaf Odalar Birliği (MESOB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi, Manisa Veteriner Hekimler Odası, Manisa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Manisa Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Manisa Süt Birliği, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği, Manisa ilçe ziraat odaları ve ilgili kurum ve kuruluşlar, firmalar…

Editör: TE Bilişim