Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Bakanlık bütçesinden karşılanacak Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Bakanlık bütçesinden karşılanacak

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Tamer Akkal, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nun kuru üzüm alımlarıyla ilgili iddialarına cevap verdi. CHP’li isimlerin her zamanki gibi sadece muhalefet olsun diye sadece olumsuz algı oluşturmak için açıklamalarda bulunduğunu öne süren Akkal, “Kamuoyunda sadece görünür olmak adına yapılan açıklamalara her zamanki gibi alışkın olsak da bazen bu açıklamalara cevap verme gereği duyuyoruz. CHP’li Bakırlıoğlu’nun özetle ’27 liradan bir kilo bile kuru üzüm alınmadı’ şeklindeki açıklamaları bilgi ve belgeden uzaktır. Manisalı üzüm üreticilerimiz hem fiyatlardan hem de alımlardan memnunken yine bu konuyu manipüle edecek açıklamaları görmek muhalefetin üzerine düşünmesi gereken bir konudur. Çünkü fiyatlar ve alımlar konusunda bilgisi olsaydı bu türden bir toptancı bakış açısıyla açıklama yapmazdı. Bakırlıoğlu özelinde tüm muhalefete doğru bilgileri açıklamak da bizlerin görevidir. “dedi. 
Akkal açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
“2022 yılı TMO çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatları 20 Ağustos 2022’de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bir önceki yıla göre yüzde 108 artışla 9 numara için 27,00 TL/Kg olarak açıklanmış, 2 Eylül itibariyle randevu sistemi açılarak 7 Eylül’den itibaren alımlara başlanmıştır. Başlangıçta 2 noktada yapılan alımlar gelinen noktada üretici talebi doğrultusunda sayı ve randevu kapasitesinde artış yapılarak 15 noktaya çıkarılmıştır. TMO’nun bugüne kadar almış olduğu ürünlerin fiyat aralığı 25,00-27,00 aralığında olup ortalama alım fiyatı 25,50 liradır. İddia edildiği gibi 1 kg ürünün 27,00 TL’den satılamaması gibi bir durum söz konusu değildir. TMO tarafından yüzlerce ton ürüne 27,00 TL fiyat verilerek alım yapılmıştır. Bugüne kadar TMO’dan randevu alan üretici sayısı 16 bine, randevu alınan ürün miktarı ise 140 bin tona ulaşmıştır. Bölgemizde yaşanan olumsuz iklim koşulları sebebiyle oluşan kalite kayıplarından dolayı 1 Ekim 2022’den itibaren gödeli ve gelişmemiş tane ile küflü ve çürüklü tane TMO alım limitlerinde iyileştirmeler yapılmıştır. Bu şekilde üretici mağduriyetlerinin önüne geçilmiştir.”dedi.

Muhalefetin sadece açıklama yapmak için açıklama yapmasına alışkın olduklarını ancak Manisa için son derece önemli olan bu konuda bu asılsız açıklamaları yapan CHP milletvekilinin hem üzüm üreticilerine hem de Manisalılara özür borcu olduğunu ifade eden Akkal, “Algıları allayıp pullayıp kamuoyuna sunan CHP zihniyetine bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, algılarla değil olgularla siyaset yaparsanız bu millet size itibar eder. Bir dediği bir dediğini tutmayan genel başkanlarınızın siyasi başarısızlığı sizlere yol gösterici olmamalı. Siyaset sahnesinde algıların bir işe yaramadığını milletimiz sandık başına geçtiğinde yine göreceğiz. CHP’nin her zaman görmeye alışkın olduğumuz yalan ve iftira siyaseti yine hak ettiği karşılığı bulacaktır. Milletimiz bu zihniyete asla prim vermeyecektir. Üzüm fiyatları ve alımları üzerinden yapılan bu popülist açıklamaların bir karşılığı olmadığını en iyi siz biliyorsunuz ama sırf neresinden tuttursak diye boş uğraş içindesiniz. Bu açıklamalar yerine yapıcı muhalefet tarafında olsaydınız Manisalıların ilk tercihi olma yolunda önemli bir adım atmış olurdunuz. Manisalı çiftçilerimiz her platformda Cumhurbaşkanımıza fiyatlardan dolayı teşekkür etmiş memnuniyetini dile getirmiştir. Bu algı değil gerçeğin ta kendisidir. “dedi.
 

Editör: TE Bilişim