Manisa’nın en renkli etkinliklerinden biri olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 19 Eylül Pazar günü saat 17.00’da Cumhuriyet Meydanında start alacak. 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan organizasyonun öncüsü Özlem Şahin, tüm kadınları bisiklet turuna davet etti. Şahin şunları sosyal medya hesabından şu açıklama ve çağrıyı yaptı:  
“Sevgili Manisa Süslüleri; Bu tur hepimizin turu. Tüm Manisa'nın turu. Manisa'da bu turdan haberi olmayan, ulaşamadığımız o kadar çok kadın var ki. Benim gönüllü olarak (aktivistliğini) organizesini yaptığım bu etkinlik için imkanlarım kısıtlı. Sosyal mecradan sizlere ve tanıdıklarınıza ulaşmaya çalışıyorum. Sadece benim ve bir kaç arkadaşımın paylaşımları ve bireysel çabaları ile etkinliği duyurmaya çalışıyoruz. Bu tur için valilik ve emniyetten izinlerimi aldım. Büyükşehir Belediyesinden de ses yayın cihazı istedim. Öztürk Bisiklet afişlerimizi çoğaltma ve teknik destek konusunda talip oldu. Birkaç fotoğrafçı arkadaşımız yanımızda olacağını belirtti. Bunlar muhteşem destekler. Kadınların görünür olması adına, kadınların yanında olunan gerçek destekler. 
Ama; 
Gönül isterdi ki; patencilere kaykaycılara da turumuzu duyuralım . Ardımızdan gelsinler. 
Gönül isterdi ki; Manisa radyoları ve TV kanalları etkinlik için çağrıda bulunsun. 
Gönül isterdi ki ; bir dans okulu çıkıp" biz de etkinliğinizin finalinde sizleri coşturalım" desin. 
Gönül isterdi ki; Şehrimizin müzisyenleri kısa bir konserle bizi evlerimize uğurlasın.
Gönül isterdi ki; Manisa’daki tüm mevki makam sahibi yetkili büyüklerimiz protokol beklentisi olmadan ve siyasi kimliklerini bir kenara bırakıp yanımızda pedallasın. 
Gönül isterdi ki; Bu turun amacı için tüm kadınlar sorumluluk hissederek etkinliğimizi paylaşsın ki tüm kadınlar çıkıp çıkıp gelebilsin bu ücret ve kayıt gerektirmeyen tura. 
Gelebilecek olanlar; 19 Eylül günü saat 16.15 den itibaren Cumhuriyet Meydanında olmayı planlıyor ve saat tam 17.00 da basın açıklaması ile turu başlatacağımızı bildiriyorum.”


 
 

Editör: TE Bilişim