Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Bakanlık bütçesinden karşılanacak Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Bakanlık bütçesinden karşılanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından Fuar İzmir'de düzenlenecek İzmir Kitap fuarı (İZKİTAP) açılışını gerçekleştirdi.
Onur konuğu Nedim Gürsel'in olduğu fuarın açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, SNS Fuarcılık'ın kurucusu Saruhan Simsaroğlu ile birçok yayınevi temsilcisi katıldı.
Açılış konuşması yapan onur konuğu Nedim Gürsel, okurların çok önemli olduğunu söyleyerek, onur konuğu seçildiği için teşekkür etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ise, "İzmir'i döngüsel kültürün şehri haline getirmek için gerçekleştirdiğimiz çok sayıdaki projeden biri her mahallede bir kütüphane. 30 bini aştı kitaplarımız. 25 kütüphaneyi tamamladık, 50'yi hedefliyoruz yıl içinde. Bu fuar bu gayretin sonucu" dedi.

SİMSAROĞLU: DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER 
SNS Fuarcılık'ın kurucusu Saruhan Simsaroğlu, ülkemize kitap okuma alışkanlığının çok düşük olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: 
"Ray Bradbury, Fahrenheit 451 adlı kitabının önsözünde, dünyanın en güzel poleninin kitap tozu olduğunu ve insanda edebi alerji yarattığını söyler. Ben bu alerjiye küçük yaşlarda yakalandım. Erken yaşta vefat eden babamın bana en güzel mirası kitaplığıydı. Jules Verme, Muzaffer İzgü ardından Aziz Nesin’in, Uğur Mumcu’nun kitaplarını su içer gibi okuduğumu hatırlıyorum. Kitaplar ve roman karakterleri yakın arkadaşlarım oldu. Kimi zaman Arturo Bandini’nin peşine takılıyordum, kimi zaman Boris Vian ya da Bukowski yakamdan düşmüyordu. Yaşar Kemal ile Çukurova’yı, Marquez ile Latin Amerika’yı dolaşıyordum. Hayallerim Martin Eden’inkilerden büyüktü. 
Yıllar sonra iş hayatına atıldığımda da bütün yoğunluğuma rağmen edebi alerjiden kurtulamadım. Çünkü kurtulmak istemiyordum. Aksine istediğim, bu kadar az kitap okunan ülkemizde bu alerjiye herkesin yakalanmasıydı. Bir milletin hayat damarlarından biri olan sanatın gelişmesi, sanatsal faaliyetlerin çoğalması için elimden geldiğince faydalı işler yapmaya çalıştım.” 
 
26 YILLIK TECRÜBE 
SNS Fuarcılık’ın kuruluş hikayesine de değinen Saruhan Simsaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “26 yıl önce kurduğumuz SNS Fuarcılık Organizasyon şirketimiz ile fuarların yanısıra sayısız konser, tiyatro, festival, düzenledik. 
Bunların içinde bugün açılışını yaptığımız İZKİTAP İzmir Kitap Fuarı’nın ayrı bir önemi var. Bu ilk düzenlediğimiz kitap fuarı değil ama belki de en anlamlısı. Çünkü bu fuarı İzmir’de, Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde gerçekleştiriyoruz. 
Biz, hayatının büyük bölümü cephede geçmesine rağmen yanından kitabı eksik etmeyen, en yoğun zamanlarında bile elinden kitap düşmeyen, yaklaşık dört bin kitap okumakla kalmayıp bir düzineye yakın da kitap yazan bir liderin kurduğu cumhuriyetin çocuklarıyız. Bu arada haftada 1 kitap okuduğunuzda 4000 kitap 80 yılda bitiyor. 
Bize düşen görevin de Atatürk’ün mirasını korurken hangi işi yaparsak yapalım, kitapları yanıbaşımızdan eksik etmemek, okuma kültürümüzü geliştirmek olduğunu düşünüyorum. 
İZKİTAP İzmir Kitap Fuarı bugüne dek ülkemizde gerçekleşmiş etkinlik takvimi en zengin fuardır. Bu sebeple önemli bir işlevi yerine getireceğinden eminim."

250 YAYINEVİ, 600 SÖYLEŞİ… 
İZKİTAP İzmir Kitap Fuarı’nda “250 yayınevi, 600 söyleşi, panel ve imza etkinliği ile ziyaretinize hazırız.” diyerek konuşmasına devam eden Simsaroğlu, “Hazırlanırken yayıncılık sektörü ile birlikte hareket ettik, danıştık, yanyana çalıştık. Bu anlamda özel bir teşekkürü İzmirli çok genç bir yayınevine etmek istiyorum. İzkitap proje koordinatörü aynı zamanda bir yayınevi sahibi. Sakin Kitap kurucusu Çağrı Öner ve eşi sevgili Bengü Akyürek ile sürecin başından sonuna kadar beraberdik.
Bu vesileyle 
İzkitap İzmir Kitap Fuarı sayın başkanımız Tunç Soyer'in isteğiyle başlayıp desteğiyle gerçekleşmiştir.  Başkanımız nezdinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, İzmirli yayınevlerinin fuara katılımlarına destek veren İzmir Ticaret Odası’na, özveriyle çalışan İzfaş ekibine, sosyal ve ekonomik olarak zor bir mücadelenin içinde olmalarına rağmen fuarımıza katılım gösteren tüm yayınevlerine, onur konuğumuz sayın Nedim Gürsel'e ve katılım gösteren tüm yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum. 
Bütün katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize kitaplarla iç içe, verimli bir fuar diliyorum. Yeniden hoş geldiniz.” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından 10 gün sürecek olan fuarın açılışı gerçekleştirildi.  
Fuar İzmir’de B holünde yapılacak İZKİTAP 10.00-22.00 saatleri arasında 10 gün boyunca ziyarete açık olacak.

Editör: TE Bilişim