Ege'de yollar beyaza büründü Ege'de yollar beyaza büründü

Serel Seramik Fabrikası’nda yeniden oy çoğunluğunu sağladıklarını duyuran T. Çimse-İş Sendikası Genel Sekreteri Hasan Emer, Genel Yönetim Kurulu adına kamuoyuna yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
“BİZİ TAHRİK EDEREK GERİLİM YARATTILAR”
“Türkiye Çimse-İş Sendikası olarak hali hazırda yetkili olduğu Serel Seramik Fabrikasında bugün itibariyle tekrar çoğunluğu sağladık. Bu bilgiyi üyeleriyle paylaşmak üzere T.Çimse-İş Sendikası Yöneticileri bölgede bulunan üyelerimizle bir araya gelmiştir. Sendikamızın bölgede üç bini aşkın üyesi vardır.  Çoğunluğun sağlanması üyelerimiz tarafından mutlulukla karşılanmış ve üyelerimiz bu sevinci paylaşmak için yöneticilerimiz ile bir araya gelmişlerdir. Yöneticilerimizin kaldığı otele gelen Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı, Yöneticileri ve Balıkesir’den getirdikleri bir grupla orada bulunan yöneticilerimizi ve üyelerimizi tahrik ederek gerilim yaratmışlardır. Yaşanan gerilimin tek sorumlusu olan Kristal-İş Sendikası, Çimse-İş emekçilerini mafya olmakla itham etmiştir. Onlar mafya değil, Çimse-İş Sendikasının üyesi, emekçi işçilerdir. 
“YARIN İŞÇİLERİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKLAR?”
7 yıldır sendika, işçi ve işveren arasında köprü görevi görmesi gereken, iş yerindeki sorunları çözme konusunda bir numaralı sorumlu olan sendika temsilcilerinin, Bugün Kristal-İş Sendikası yöneticileri ile aynı karede yer almaları, kol kola girmeleri, yapılan hain iş birliğinin ve Serel işçisi üzerinde oynanan oyunları açık bir şekilde ortaya koymaktadır. İşe yeni başlamış bir günlük işçiyi bile baskıyla Kristal-İş’e üye yapanlar işçinin demokratik hakkını kullandığından bahsedemezler. Daha sendikanın ne olduğunu bilmeyen işçiyi kandırmacayla Kristal-İş ‘e üye yapanlar işçinin demokratik hakkını kullandığından bahsedemezler. İş saatleri içerisinde tezgahının başından ayrılıp diğer departmandaki işçileri baskı ve tehditle Kristal-İş ‘e üye yapanlar işçinin demokratik hakkını kullandığından bahsedemezler. İşçileri hem iş yerinde hem evlerinde mobbing uygulayarak Kristal-İş ‘e üye olmaya zorlayanlar işçinin demokratik hakkını kullandığından bahsedemezler. İşçilerin gözüne baka baka gerçekleri gizleyip, yalan söyleyerek çoğunluğu sağladıklarını iddia edenler yarın işçilerin yüzüne nasıl bakacaklar.
“BU TUTUMLARINDAN BİR AN ÖNCE VAZGEÇMELİLER”
Bugün yaşanan çirkin görüntülere sebep olanlar, çoğunluğu kaybetmenin verdiği hırsla ortamı kaosa sürüklemektedirler. Onlara çağrımız bu tutumlarından bir an önce vazgeçmeleridir. Çünkü Serel İşçisi dün olduğu gibi bugün de Çimse-İş Sendikası ile yoluna devam etme kararı almıştır. Üyelerimize hayırlı olmasını diliyor, Hepinize saygılarımızı sunuyoruz.”
 

Editör: TE Bilişim