15 işçinin işten çıkarıldığı fabrikanın işçilerine destek amacıyla CHP Manisa İl Başkanlığı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın önderliğinde düzenlenen basın açıklamasına CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP İl yönetimi, DEVA Partisi İl Başkanı Can Tunçdirek, DEVA Partisi İl yönetimi ve 150’ye yakın Serel işçisi katıldı. 
Meydanda toplanan Serel işçileri ‘Gücümüz Birliğimizden Gelir’, ‘Türk-İş İşçine Sahip Çık’, ‘Demokratik Haklarımızı Tanıyın’ yazılı pankartlarıyla sendika mücadelesinde karşılarında duran fabrika yönetimine tepkilerini dile getirdi. 
“SEREL İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR”
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, Anayasal hakları olan sendika seçme hakkını savunan Serel işçilerinin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olduklarını ifade etti. 
CHP Manisa İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Hakları, emekleri, onurları için direnen Serel işçilerimizin yanındayız. Tek bir amacımız var. Emeğin sesini duyurmak. Anayasal hakları olan sendika mücadelesinde Serel işçilerimize destek veriyoruz. Yaklaşık bir haftadır Serel işçilerimiz direniyor. Amacımız siyaset değil. Emeğin en yüce değer olduğu bilinciyle Serel işçilerin haklarını almalarını sağlamak. Her türlü sendikaya saygılıyız. Her türlü sendikanın emek mücadelesine katkı sağlamak için gayret gösteriyoruz. Asla A veya B sendikası demiyoruz. Bizim sendikalardan yana bir taraf olma durumumuz yok. Biz şunu diyoruz; işçiler özgürce istediği sendikayı seçme hakları Anayasal bir haktır ve bu hakları elinden alınamaz. Bu nedenle Serel işçilerimiz olmak üzere tüm işçilerimizin bu haklarını destekliyoruz. İşçilerimizin elinden bu hakkı kimse alamaz ve kimse gasp edemez. İşçi sınıfını tehdit ederek, polemiğe girerek, fabrikayı kapatarak, ‘İşinize son veririm’ diyerek bu iş çözülmez. Bu iş işçilerle anlaşılarak çözülür. Biz bu uzlaşmanın destekçisi olacağız.”  
"SENDİKA HAKKIMIZ TANINSIN, KARARLIYIZ"
CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında söz alan Serel işçilerinden Mehmet Pürçek, 8 yıldır fabrikada çalıştığını ancak sendika mücadelesi çerçevesinde işten çıkartıldığını ifade ederek, “Biz sendika seçme özgürlüğümüzün tanınmasını istedik. Ben şuan 25.maddeden işten çıkarıldım, zor süreç ancak birlik olduğumuz sürece yıkılmayacağımızın farkındayız. Bunu da net bir şekilde gösteriyoruz" diye konuştu.  
Basın açıklamasında bir başka işçi, "Herkes duysun bilsin kazanacağız" ifadeleriyle mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. 
Başka bir Serel işçisi ise, “Bizim mücadeleye çıkma sebebimiz sendika değişikliğimize anlayış bekliyoruz’’ derken bir işçi de “24 yıldır çalışıyorum ama bir türlü emeğimin karşılığını ne istifa ettiğim sendikadan ne de Serel'den alıyorum. 24 yılın emeğimi Serel'den istiyoruz. Çıkarılan arkadaşlarımızın işe geri alınmasını istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından basın açıklaması Serel işçilerinin ‘Direne Direne Kazanacağız’ sloganlarıyla sonlandı.

Ege'de vahşet: 3 aylık hamile eşini bıçaklayarak öldürdü! Ege'de vahşet: 3 aylık hamile eşini bıçaklayarak öldürdü!


 

Editör: TE Bilişim