T. Çimse-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Hasan Emer bir basın açıklamasında bulundu. 
“SERAMİK FABRİKALARINDA YETKİLİ SENDİKADIR”
Emer, “Biz, Türkiye’nin en büyük İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş’e bağlı 11 numaralı iş kolunun en büyük sendikası olan Türkiye Çimse-İş Sendikasıyız. 60 yıldır emek ve alın teri için mücadele etmekte, Ülkemiz ve milletimiz için var gücümüzle çalışmaktayız. Sendikamız, Serel Seramik Fabrikasının da aralarında bulunduğu, Ülkemizin en büyük seramik fabrikalarında yetkili sendikadır.” dedi.
“TÜM KESİMLERİN BELİNİ BÜKMÜŞTÜR”
Emer, “Bu fabrikalarda çalışan 15.000 seramik işçisini temsil etmektedir, aileleri ile birlikte 60.000 kişiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesinin tarafıdır. Manisa Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Serel Seramik Fabrikasında son günlerde yaşanan gelişmeleri sizlere aktarmak ve ortaya çıkan bilgi kirliliğinin önüne geçmek için bu basın açıklamasını yapma gereği duyduk. Dünyada ve ülkemizde son dönemde ortaya çıkan gerek Covid Salgını, gerekse emtia fiyatlarındaki artış, yüksek oranda enflasyona neden olmuş, geçim maliyetindeki artış başta işçi sınıfı olmak üzere tüm kesimlerin belini bükmüştür.” ifadesinde bulundu.
“ÜYELERİMİZ NEFES ALMIŞTIR”
Emer, “Bu süreçte büyük bir özveri ile çalışmaya devam eden üyelerimize, Sendikamızın girişimleri ile Toplu İş Sözleşmesi dışında 2.500,-TL. pandemi destek ödeneği alınmıştır. Bu destek ödemesi,  üyelerimize bir nebze rahat nefes aldırmıştır. Yine Toplu İş Sözleşmemizin dışında, üyelerimizin kıdem farkının korunması ve  artan geçim maliyetinin karşılanabilmesi için, işverenlerden ek zam talep edilmiş,  ısrarlı  taleplerimiz sonucunda, yılbaşında alınan ücret zammına ilave olarak, ikinci 6 ayda %35 oranında ilave zam yapılması kararlaştırılmıştır. Alınan 2.500,-TL. zam ile  2022 yılı için, sözleşmenin 2. Yılında toplam %87 oranında bir kazanım elde edilmiştir.” açıklamasında bulundu
“İSTİFA ETMEYE ZORLAMIŞLARDIR”
Emer, “Bu kazanımlarla, 2023 yılı Ocak ayında da yeni bir Toplu İş Sözleşmesi süreci başlayacaktır. 7 yıldan bu yana görevde bulunan Sendikamızın Bölge Temsilcisi ve  İşyeri Temsilcileri, büyük çabalarla  yapılan bu düzenlemeleri üyelere doğru bir şekilde aktarmamış, üyeleri bilgilendirmemiştir. Sendikamızın üyelerine sunduğu imkan ve sosyal hakları üyelere duyurmayıp, bu haklardan yalnızca kendileri faydalanmış ve yandaşlarını yararlandırmışlardır. Çimse-İş’in tek davasının emek ve alın teri davası olduğunu bilmeyen, çıkar, menfaat ve koltuk sevdalısı bu kişiler, Çimse-İş’te elde edemedikleri bu şahsi menfaatlerini başka yerlerde aramaya başlamış, hem sendikada görev yapıp hem de sendika üyelerini baskı, hakaret ve tehditle sendikadan istifa etmeye zorlamışlardır.” dedi.
“ALTINI ÇİZEREK DUYURUYORUZ”
Emer, “Bu şekilde işçileri bölerek, parçalayarak, baskı uygulayarak kendilerine menfaat elde etme çabalarına girmişlerdir. Bu durumun fark edilmesiyle birlikte derhal görevlerine son verilmiş, maskeleri düşmüş ve oyun bozulmuştur. Üyelerimize yapılan baskı, tehdit ve hakaretleri yargıya taşıdığımızı bugün burada altını çizerek duyuruyoruz. Konfederasyonumuz Türk-İş’in Ana Tüzüğü’ne göre, aynı işkolunda kurulu sendikalar birbirlerinin örgütlü olduğu işyerlerinde örgütlenme çalışması yapamaz ve işyerinin huzurunu bozamaz.” ifadesinde bulundu.
“EKMEĞE KAN DOĞRATMAYIZ”
Çimse-İş’in davası emek ve alın teridir. Çimse-İş ‘in davası üretmek, büyümek ve  büyütmektir. Çimse-İş’in davası toprağa şekil vererek tüm dünyaya güzellikler sunmak, ülkemize değer katmaktır. Çimse-İş Sendikası’nın yasanın aradığı çoğunluğa sahip ve yetkili sendika olduğu bir yerde, sendikal hakların engellendiğinden bahsetmek, iş yerinde çalışma barışını bozma ve huzuru kaçırma amacından başka bir amaca hizmet etmemektedir. Üyelerinin de işyerlerinin de güvencesi Çimse- İş Sendikasıdır. Şunun çok iyi bilinmesini isteriz ki, bizler emekçiyiz, kriz ortamını biliriz, soframızdaki bir tas çorbaya, çocuğumuzun elindeki ekmeğe kan doğratmayız. Alın terimizi kimseye çiğnetmeyiz, Türkiye Çimse-İş Sendikası buradadır. Serel Seramik Fabrikasında çoğunluğa sahip yetkili Sendikadır. Üyesinin, emekçisinin yanındadır. Bunun böyle bilinmesini istiyor, haktan taviz vermeden yolumuza devam edeceğimizi bildiriyor, herkese esenlikler diliyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

İsmailağa cemaatinde Cübbeli Ahmet Hoca krizi İsmailağa cemaatinde Cübbeli Ahmet Hoca krizi


 

Editör: TE Bilişim