Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı eski Manisa milletvekili Selçuk Özdağ, “Boğaziçi Üniversitesi’nde hedeflenen nihai amaç, her zamanki gibi rant mı? Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanılanlar, Sayın Erdoğan’ın dillendirdiği kültürel iktidarımızı kuramadık söylemlerinin bir yansıması mı, yoksa hedeflenen birçok şeyden sadece biri mi? Ya da ekonomide olduğu gibi, zenginlikte eşitleyemedikleri toplumu, fakirlikte eşitledikleri türden bir anlayışla kültür ve sanatta da hiçbir etkin seviyeye imza atamadıkları için başarılı ve yukarıda olanları kendi seviyelerine çekme alışkanlıkları mı?” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’nun milletvekili adayı bile gösterilmediğine söyleyen Selçuk Özdağ, “Çelişkili bir profili rektör atayarak, kurumu ve teamüllerini ezme ve sizler buna layıksınız propagandası ile hipnotize ettikleri seçmen tabanlarını sığ söylemlerle güdüleme ve siyasi mevzilerini konsolide etmek mi? Yoksa hepsi mi?” sözleriyle devam etti. Özdağ, “Bütün bu hengamede esasen atadıkları rektör profilinin, bir mıntıka temizliği görevi gördüğünü, günün sonunda iktidarın gönlünde yatan aslanın, safralarından kurtarılmış! gül bahçesine dönmüş üniversitenin başına getirileceğini düşünüyorum. Kanaatimce mevcut kişi, mayınlı araziyi temizlemek için kamuoyunun önüne atılan bir figür. Tüm bu kavga gürültü bitiğinde gerekli tüm tasfiyeler yapıldıktan sonra, zaten yetersiz biri olan bu şahsın yerine görece daha kabul edilebilir ve popüler biri getirilecektir” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Hikâyenin sonunda Boğaziçi Üniversitesi, şimdiki yerinden, güya daha modern bir kampüse mi taşınacak? Nihai amaç her zaman olduğu gibi rant ve para mı? Umarım olmaz ama şimdiden birilerinin rüyalarını süsleyen ve sözlerin verildiği, dünyanın bu en değerli arazisi onların kâbusu olur. Planları önceden açık edildiği ve hakikatli sorulara muhatap kaldığı için hırçınlaşan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bu eleştirileri, ait oldukları mahallelerden gelenlerin yapması hırçınlıklarını daha da artırıyor. Ağırlıklı olarak silahlı-sopalı saldırılara uğrayanların niçin belli kesimden siyasetçi ve aydınlar olduğu ortadadır. Bu yüzden tüm kesimlerin, cesur ve hakikatli, her bir duruşa rezerv koymadan sahip çıkması ve farkındalık oluşturması tam da ihtiyacımız olan şeydir” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim