Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

PKK'lı teröristlerin havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye'ye sızmalarını önlemek için sınırın 25 kilometre derinliğinde başlatılan Pençe Kilit Operasyonu’nda terör örgütüne ait çok sayıda hedef imha edilirken, aynı bölgede terör örgütünün Zap Eyaleti sorumlusu ve PKK'nın silahlı kolu HPG'nin Askeri Konsey üyesi Cumali Çorum kod adlı Zeynel Erocağı ile dört korumasıyla öldürüldü.
TÜNELDEN KAÇMAK İSTERKEN ÖLDÜRÜLDÜ
Operasyon bölgesinde sıkışan teröristin yerel unsurların yardımıyla sivil kıyafetlerle köylü görüntüsü verip kaçmaya çalıştığı bilgisi üzerine harekete geçildi. MİT'in sahadaki yerel unsurlardan elde ettiği istihbari bilgiler ışığında teröristin bulunduğu noktanın koordinatları tespit edildi.
Werheli bölgesindeki bir yer altı tünelinden kaçmaya çalışan Cumali Çorum'un yanındaki korumaları Kamuran, Dilvin, Amara Cudi ve Mahir kod adlı teröristlerle birlikte SİHA ve iki Atak taarruz helikopterinin gerçekleştirdiği nokta hava harekâtıyla öldürüldüğü belirlendi. Çorum nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen teröristin 23 yıldan beri terör örgütünün dağ kadrosunda faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı.
ÖZEL GÜÇ YAPILANMASININ BAŞINDAYDI
Terörist Erocağı'nın PKK'nın suikast, sabotaj ve bombalı intihar saldırılarını gerçekleştirilen sözde özel güç yapılanmasının tepe isimlerinden olduğu, 2006-2011 yıllarında Şırnak kırsalındaki Gabar, Çırav ve Cudi Dağı ile Mardin kırsalındaki Bagok dağlarında birçok hain saldırıda yer aldığı ve 4 teröristin öldürüldüğü çatışmada ağır yaralı olarak kaçıp tedavi için Kandil'e gönderildiği bildirildi. 2018 yılından beri Zap ve Avaşin bölgesinde sözde Eyalet sorumlusu olarak 350 teröristin başında yer alan Zeynel Erocağı'nın güvenlik güçlerine karşı birçok mayınlı ve bombalı hain saldırının emir ve talimatını verip planlamasını yaptığı öğrenildi.
ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BÖLGEDE 11 ASKERİMİZİ ŞEHİT ETMİŞ
Teröristin, öldürüldüğü Zap Vadisinde devam eden Pençe Şimşek harekat bölgesinde son bir yıl içinde Piyade Teğmenler Mehmet Kıvık, İsmail Can ile Uzman Çavuşlar Aygün Çakar, Mehmet Kırmızı, Murat Nar, Ahmet Asan ve sözleşmeli erler Müslüm Toprak, Mustafa Çalım, Uzman Onbaşılar Hüsamettin Gökçe, Yasin Özdamar ve Eyüp Gergin'in şehit edildiği saldırıların keşif ve planlamasını yaptığı da yakalanan ve teslim olan teröristlerin itiraflarıyla netlik kazandı.
ŞIRNAK’TA 9 ASKERİ ŞEHİT ETMİŞ
Teröristin 24 Mayıs 2007 günü Şırnak'ın Güçlükonak İlçesine bağlı Taşkonak-Yağızoymak Köy yoluna mayın döşeyip Uzman Çavuşlar Vedat Dayıoğlu, Bayram Bulut, Atıf Günkan, Bekir Çakır, Samet Kırbaş ve Mahir Yıldırım'ın şehit edilmesi, 10 askerin yaralandığı hain saldırının faili olduğu bildirildi. Teröristin 9 Haziran 2007'de ise Güçlükonak'ın Damlarca Köyü yoluna yine mayın döşeyip Akçay Tugay Komutanlığında Destek Grup Komutanı Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutlu ile er Hasan Güreşen'in şehit edildiği saldırıya da bizzat katıldığı kaydedildi.
Şehit yarbayın hazin öyküsü
ŞIRNAK’ın Gülçükonak İlçesi’nde PKK’lıların yola döşediği mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve er Hasan Güreşen’le birlikte şehit olan Yarbay Melih Gülova’nın Manisa’daki evine ateş düşmüştü. Bursalı olan 43 yaşındaki Yarbay Gülova, üç kez doğu hizmetine gitti. Teğmenliğinde Ağrı’da görev yapan Gülova, oradan Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugayı’na tayin oldu. Yüzbaşı rütbesindeyken ikinci kez doğu görevini Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde yaptı, ardından Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne tayin edildi. Edremit’in ardından da tekrar Manisa’ya tayini çıkan ve 1’inci Piyade Eğitim Tugayı’nda göreve başlayan Yarbay Gülova, Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde görev yapan ve 6 ay önce Yardımcı Doçent olan öğretim üyesi 37 yaşındaki Asena Gülova ile 10 yıl önce evlendi. Çiftin mutlu birlikteliklerinden tek çocukları Naz dünyaya geldi.

AİLE MANİSA’DAYDI

Bir yıl önce, Yarbay Melih Gülova’ya üçüncü doğu görevi çıktı. Şehit Yarbay Gülova, terörle mücadelede en kritik bölgelerden biri olan Şırnak’ı, gitmek istediği yerler arasında ilk sırada tercih etti. İsteği uygun görülünce, iki yıl kalacağı Şırnak’ta, yaklaşık bir yıl önce göreve başladı. Celal Bayar Üniversitesi’nde görev yapan eşi Yrd. Doç. Dr. Asena Gülova ile kızı Naz ise Manisa’da kaldı. Şırnak’ta görev yaparken üç ay önce omzundan rahatsızlanan Yarbay Melih Gülova, Ankara’da Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gördü. 3 hafta önce de Manisa’ya gelip 5 gün kaldıktan sonra Şırnak’a görevinin başına döndü.

KARDEŞİ SUBAY

Şehit Yarbay Melih Gülova’nın, babasının ikinci evliliğinden olan kardeşinin de subay olduğu belirtildi. Kardeşi Yüzbaşı Selçuk Gülova’nın Çanakkale’de görev yaptığı kaydedildi. İki kardeşin daha önce, aynı anda Manisa’daki birlikte birlikte görev yaptıkları da ortaya çıktı.

ÇİFTÇİ ÖNDERİ

Yarbay Gülova’nın 10 yıl önce Manisa’daki bahçelerinde, Türkiye’ye ilk kez getirilen ve bir yılda üç metre boy veren, kısa sürede gövdesi genişleyen, mobilya üretiminde kullanılan ’paulownia’ cinsi fidanları dikip, deneme üretimi yaptığı, Manisalı çiftçilerin bazılarına önderlik ettiği de vurgulandı. 
Yarbay Gülova’nın cenazesi, Manisa’daki Hatuniye Camisi’nde kılınan namazın ardından askeri törenle Alaybey Şehitliği’nde toprağa verildi. 
O gün yer gök Melih Gülova’ya ağlamıştı. 

Örnek asker ve örnek eş

Şehit Yarbay Melih Gülova disiplinli bir asker, iyi bir eş ve müşfik bir babaydı. Terör mücadelesindeki başarılarının yanında, sivil yaşamda sosyal yönü öne çıkar, bulunduğu ortamlarda çok kolay sıcak ilişkiler kurardı. Asker olarak dağlarda güç koşullara kolayca başedebilir, gerektiğinde tam bir salon beyefendisi olurdu. Şehit Yarbay Gülova, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan eşi Yard. Doç. Dr. Asena Gülova ile düğünlerde, toplantılarda sık sık piste çıkıp dans ederdi. Yakınları ve arkadaşları şehit Yarbay Gülova için ’insan ve doğa aşığı’ diyordu.

Dağlar öksüz Naz’ı yetim

Şırnak’ta hainlerin mayınlı tuzağında şehit düşen Yarbay Melih Gülova, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör mücadelesinde görev alan seçkin subaylarından biriydi. Şehit Yarbay Gülova, İran sınırından Irak sınırına kadar dağlarda teröristlerle amansız mücadeleye girmişti. Üsteğmen ve yüzbaşı rütbesindeyken sarp dağlarda terörist kovalayan Yarbay Melih Gülova’nın o günlerinden bu fotoğraf anı olarak kaldı.

Editör: TE Bilişim