TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta koronavirüsü arasında ligler için verilecek kararı bekleniyor. Samsunspor ile 2.sıradaki Manisa FK arasında 10 puanlık bir fark var. Ancak ligin bitimine 6 hafta var. Yani alınacak veya kaybedilecek 18 puan var.

Ancak fırsattan istifade şampiyonluk isteyen Samsunpor taraftarları dün gece Twitter’da “Şampiyon Samsunspor” sloganı ile bir başlık açarak, sözde algı oluşturmaya çalıştı.   

ŞampiyonSamsunspor başlığı, Türkiye gündeminde 4. sıraya kadar çıktı.

MATEMATİKSEL OLARAK NASIL ŞAMPİYON OLACAK?

Koronavirüs salgını nedeniyle Samsunspor taraftarlarının bu girişiminin TFF nezdinde bir önemi yok. Aradaki fark 10 puan ve 6 haftada alınacak ya da kaybedilecek 18 puan var.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise TFF’yi adaletli olmaya davet ederek, şunları söylemişti: “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve futbolu da olumsuz etkileyen pandemi süreci ile ilgili alınacak karar; liglerin ya kaldığı yerden oynatılması, ya da sezonun hiç oynanmaması şeklinde neticelendirilmelidir. 2. ve 9. sıra arasındaki takımlar arasında play-off oynanması yönünde bir düşünce ortaya atılmıştır. Bu düşüncenin mantıklı bir yanı yoktur. Federasyonun alacağı kararda adalet kavramı ön planda olmalıdır. Aksi bir karar düşünmek, adalet kavramını ikinci plana iter ki, bu durum kabul edilemez. Türkiye Futbol Federasyonu'nun en doğru ve adaletli kararı alacağından hiç şüphem yoktur.”  

Editör: TE Bilişim