Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayıları en çok artan ve azalan illeri açıkladı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, ""Geçen haftaya göre vaka sayısı 100.000 nüfusta en çok azalan illerimiz; Bayburt, Erzincan, Trabzon, Karabük ve Hatay. En çok artış olan illerimiz ise; Ordu, Giresun, Samsun, Tokat ve Bolu. Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor." mesajını yazarak artan ve azalan illeri gösteren grafikler paylaştı. 

MANİSA’NIN DURUMU 

Sağlık Bakanı Koca son açıklamasında Manisa ile ilgili bir detay vermedi. Ancak illere göre haftalık koronavirüs vaka sayıları, Sağlık Bakanlığı'nın resmi sitesinde hafta başında yayınlanmıştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bazı illerde vaka sayılarının arttığına işaret ederek, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulunmuştu:
"Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var. Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız."
Söz konusu risk haritasına göre Manisa’da vaka sayı oranı 42,52’den 36,74’e geriledi. Bu durum Manisa’da kısıtlamaların gevşetilebilme ihtimalini güçlendirdi. Son sözü ise İl Hıfzıssıhha Kurulu söyleyecek. 

Editör: TE Bilişim