Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, festivalin önemli olduğunu destek vermek isteyenlere kurum ve kuruluşları festivale davet etti. 
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, 2 yıldır Manisa’da görev yapmasına rağmen pandemi nedeniyle Mesir Macunu Festivali’ne katılamadığını, 2023 yılında ilk kez bu deneyimi yaşacağını belirtti. Mesir şenliğinin ülkemizde yüzyıllardır devam eden geleneksel etkinlerinden biri olduğunu vurgulayan Karadeniz, mesir festivalinin kadim bir kültürü olan bir kentin kadim bir geleneği olduğunu ifade etti. Karadeniz, “Mesir macunu Manisa’nın aynı zamanda bir marka değeridir.  Geleneğin yaşatılması önemlidir.  Avrupa Birliği coğrafi işaretiyle marka değeri de artacak. Yurtdışında tanıtıma katkı sağlayacak” dedi. 

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, 483. Mesir Macunu Festivalini 26-30 Nisan’da gerçekleştireceklerini ifade ederek, festival hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Tanık, mesir festivalinin Manisa’nın bayramı olduğunu kaydederek, “Manisa’mızın, Türkiye’mizin özlemle beklediği mesir festivalimiz yapacağız. 15 gün önce Türk Patent Enstitüsü ile bir görüşmemiz oldu. 2018 yılında Manisa Mesir Macunumuza coğrafi işareti aldık. Bu yıl Avrupa Birliği coğrafi işaret için Türkiye’den 10 ürün başvurusu yapıldı. 10 ürünün içinde mesir macunu da var. Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, festivale belediye olarak destek vermekten dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Çelik, 26-30 Nisan tarihleri arasında Manisa sokaklarında mesir tadında bir festival yaşayacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim