Haber: AHMET ÜNSAL

Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’ın katkılarıyla Polis Evinde düzenlenen iftar yemeğine Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Eniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa’nın eski emniyet müdürlerinden Yavuz Elbirler, Ak Parti İl Başkanı Salih Hızlı, CHP İl Başkanı Semih Balaban, MHP İl Başkanı Murat Öner, Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri ile Türkiye Emekli polisler Manisa Derneğine üye olan 200 emekli polis eşleriyle katıldı.
Davetlileri Polis Evinin girişinde Türkiye Emekli polisler Manisa Derneği Başkanı Ahmet Turan Turgut, Başkan Yardımcısı Mustafa Okutucu, Sekreter Gökhan Koçtürk, Sayman Mustafa Kemal Güngör ve yönetim kurulu üyesi Şükrü Kaplan karşıladı.
İftara katılanlara seslenen Türkiye Emekli polisler Manisa Derneğin saymanı Mustafa Kemal Güngör; 
“Millet olarak haklarını ödeyemeyeceğimiz gazilerimiz ve şehit yakınlarımız, derneğimizin fahri üyeleri, değerli konukları, üyeleri ve her zaman yanımızda olan sevgili eşlerimiz, kamu yararına çalışan Türkiye Polis emeklileri sosyal yardım derneği Manisa şubesi iftarımıza hoş geldiniz 
  Terör suçları, organize suçlar, şiddet içeren toplumsal olaylar, çarpık kentleşme ve hızlı nüfus artışı gibi nedenlerle daha da artan asayiş, trafik ve kabahatler nevinden suçlarla gece gündüz demeden en az 25-30 sene mücadele edip şehit ve gazi vermiş emniyet teşkilatımızdan alnının akıyla emekli olmuş üyelerden oluşmuştur.Derneğimiz; 1948 yılında İstanbul’da kurulmuş, bakanlar kurulu kararıyla 1960 yılında kamu yararına çalışan 1975 yılında Türkiye ismini kullanma statüsü kazanmıştır. 1983 yılında Manisa’mızda kurulmuş ve halen Salihli’nin dışında tüm ilçelerde 200 üyemiz bulunmaktadır.”dedi.

“YENİ YÖNETİMİN HEDEFİNDE YENİ BİNA VE İÇERİSİNDE YURT”

Ege'de komşu dehşeti! Gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı Ege'de komşu dehşeti! Gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Mustafa Kemal Güngör, sözlerine devam ederek: “Emniyet hizmetleri mensupları ve emeklilerinin yapısal sorunlarını ve özlük haklarını dillendirecek ve yasal çerçevede savunacak sendika ve oda gibi güçlü sivil toplum kuruluşu yoktur. Derneğimiz bu boşluğu doldurmaya çalışan sivil toplum örgütüdür. 
Yeni kongre sürecinden çıkıp seçim sonrası yeni bir yönetim kurulu oluşturduk, yeni yönetim anlayışımız çağın gerekleri ile hareket edip, sorunların tespiti ve çözümünde ortak faydada buluşabilmek ve çözümlere farklı bakış açıları getirebilmektir. Birçok hedeflerimiz var. Önceliğimiz değerli üyelerimizin gönlüne dokunabilmek, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde mevcud bağlarımızı güçlendirip maddi ve manevi hizmetler sunabilmek! bu konuda iki büyük hayal ve projemiz var ilki iktisadi işletme ile derneğimize güçlü bir ekonomi yaratmak, bunun için belirlediğimiz bir yer var il emniyet müdürümüz sayın Ömer Uslusoy’a arz edeceğiz ve desteğini bekliyoruz. İkincisi ise mevcut yerimizin üst katlarına üyelerimizin, çocuklarımızın kullanabileceği misafirhane veya yurt yapmak, 
üyelerimizin emekli olduktan sonra yıllar geçtikçe hak kaybına uğradığı maaş gibi ekonomik sorunları ve diğer sorunları ile çözüm önerilerini  yetkililerimize ve kamuoyuna iletmektir. Sorunları halk ile iç içe olduğu için bilen, birikim ve tecrübeleriyle çareler arayan sivil toplum kuruluşu olmaya çalışmak. bu yolda valiliğimiz,  bağrından çıktığımız emniyet müdürlüğümüz diğer devlet kurumları özellikle kentleşme sorunları ile ilgili belediyelerimiz ile ortak hazırlanan veya bizim hazırladığımız projelerle çözüm olmaya çalışacağız. yukarıda sıraladığımız konularda başta sayım valim, belediye başkanlarım ve emniyet müdürümden kapısını çaldığımızda destek bekliyoruz.”


 

Editör: TE Bilişim