"Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hastaneye kaldırıldı "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hastaneye kaldırıldı

Manisa’da CHP-MHP ve Büyükşehir Belediyesi üçgeninde devam eden ve karşılıklı açıklamalarla farklı bir boyut kazanan tartışma devam ediyor. 
Dün, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, yaptığı açıklamalarla Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü hedef aldı. 
Özgür Özel’in bazı ajanslara yansıyan açıklamaları ve iddiaları şöyle: 
Bir tane büyükşehriniz var. Manisa Büyükşehir Belediyesi… Belediye başkanı Cengiz Ergün. Bak kardeşim, Manisa Yunus Emre ilçesinde Karakoca köyünde önce İller Bankası’nda gelen para ile köyün yolu, kanalizasyonu falan yapılıyor. Ama emsal köylerde yok. Karakoca’ya talih kuşu kondu. Keşke bütün köylere yapılsa. Hemen ardından bu köyün tepesinde dağın ortasında bir arsa. Bu arsa için imar değişikliği yapılarak, dağın ortasındaki arsa eko turizme açılıyor. Ve bizim belediye meclis üyeleri diyor ki her tarafı orman. Burası eko turizm olması için dünya ağaç kesilecek. Mahkemeye başvuruyorlar. O sırada buranın sahibi de Talha Ferruh Güvenir diye bir kardeşimiz… Talha Bey burayı aldığında 2 Şubat tarihi. Almış burayı. Bizimkiler de doğaya yazık diyerek itiraz ediyorlar. Mahkeme, çağrı yapacak ya, arsa sahibi Talha Bey değil de Merve Ergün. Cengiz Bey’in kızı. Nasıl oluyor bu iş. Meğer Talha Bey de yakın arkadaşıymış. Bir anda Büyükşehir Belediyesinin kanalizasyonunu, yolunu yaptığı, en tepesinde arsa açıp, eko turizme açtığı yer, Cengiz Bey’in kızına ait çıktı.
Mahkemenin bilirkişi raporu da dün geldi. Rapor diyor ki kamu yararına uygunluk yoktur. İsmet Bey, bir tanecik büyükşehriniz var. Bizim 11 tane var, dünya belediye var… Terör diyorsun da yolsuzluk… Bir belediyeden var. Başkasına yapmış. Ama biz mahkemeye başvurup tesadüfen ya iptal edin ağaçlar kesilmesin deyince bir bakmışız belediye başkanının kızı. Bu bir. İsmet Bey bununla kalsa neyse. İki; Bursa- İzmir sürat yolu geçer Manisa’nın ortasından. O yol bu yol. Bu yolun üzerindeki 3 bin metrekare üzerindeki arsaların imar planları 5 kattan 15 kata çıkarılıyor. İki buçuk emsal veriliyor. Belediye başkanımızın da orada arsası olamaz mı? Olabilir. Bu arsa tam 4 bin 876 metrekare. 5 kattan 15 kata çıkacak. İsmet Bey, bakın bakın… Bu parsel Cengiz Bey’in, bu parsel Cengiz Bey’in, bu parsel Cengiz Bey’in. Diğer parselleriyle birleştiriyorlar ve 4 bin 800 metrekarelik yer, çıkıyor 22 bin metrekareye. Hepsinin yola kenarı var. İsmet Bey, biraz utanmak olur mu acaba? Cengiz Bey utanmadı siz utanır mısınız acaba?  
Bu imar planını İsmet Bey, Ahmet Turgut yapmış. Tanıdık geliyor mu? 2009 MHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı. Şehir plancısı. 2015 milletvekili adayınız. Halen daha BengüTürk TV’nin Yönetim Kurulu Başkanı. Ben size ne diyeyim İsmet Bey. Bu millet, milliyetçi muhafazakâr partisiniz diye oy vermiş, böyle mi milli değerlere bağlısınız.
AK Parti niye sustu ya, AK Parti şöyle sustu. Bu işlemler yapılırken hepimizin evlendiği, Fatih Sultan Mehmet’in koştuğu, büyüdüğü, ata bindiği parkı gören harika evlendirme dairesini TÜGVA’ya verdi bunlar. Bizim belediye meclis üyelerimiz başvurdu. Geçtiğimiz günlerde belediyeye iade edildi. TÜGVA’ya verilmesinde nasıl bir kamu yararı var.
MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN İDDİALARA YANIT  
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden şu açıklama yapıldı: 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yunusemre İlçe Başkanı ile başlayan, İl Başkanı ile devam eden ve son olarak da TBMM’de Grup Başkanvekili sıfatıyla partisini temsil eden milletvekilinin asılsız iddiaları üzerine bu açıklamayı yapmak zorunlu hale gelmiştir. İlçe ve il düzeyinde sürekli aynı konu üzerinden kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yapan ilgili siyasi parti, bu kez de aynı mesnetsiz ithamlarını grup başkanvekili düzeyinde yaparak, çamur at izi kalsın anlayışıyla kurumumuzu ve Sayın Başkanımız Cengiz Ergün’ü töhmet altında bırakmaya çalışmaktadır.
Karakoca ile ilgili Kararı Mahkeme Verecek
Öncelikle Karakoca mahallesindeki eko turizm alanı ile ilgili gerçek dışı iddialar ortaya atılmıştır. İlgili konuda yapılan 1/5000 ölçekli imar planları, Büyükşehir Belediye Meclisimizde AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti ve BBP’nin oybirliğiyle kabul edilmiş ve 30 günlük askı sürecinde herhangi bir itiraz olmamıştır. 1/1000’lik Planlara ise sadece CHP’li meclis üyeleri red oyu vermiştir. Sonrasında ilgili siyasi parti tarafından yargıya taşınmış ve atanan bilirkişiler, raporunu mahkemeye sunarak ara karar verilmiştir.
Dava konusu 1/1000 ölçekli uygulama imar planının çevre düzeni planlarına aykırılık teşkil etmediği, planlamanın kademenin birlikteliği ilkesine uygun olduğu bilirkişi raporunda tespit edilmiştir.
Yine bilirkişi raporunda 1/100000 ölçekli çevre düzeni planı, eko turizm alanı için önerilen yapılaşma koşullarına uygun olması nedeniyle şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olduğu kararı ortaya çıkmıştır.
Aynı bilirkişi raporunda dava konusu parselin Orman’dan alınan izinlerinin şehircilik ilkeleri ve imar mevzuatına aykırı olmadığı ve uygun olduğu kararı ortaya çıkmıştır.
Yine bilirkişi raporunda içme suyu havzasına ilişkin yapılan incelemede eko turizm alanı kullanım kararının içme suyu kullanma suyu kullanılmasına dair yönetmelik hükümlerine uygun olduğu kararı verilmiştir.
Bilirkişi raporunun son maddesi de ilgili siyasi parti tarafından propaganda haline getirilmeye çalışılan alanın SİT alanı olduğuna dair iddiadır. Bu konu da mahkemeye sunduğumuz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 18.02.2022 tarih ve 2981140 sayılı yazısıyla açıklığa kavuşmuştur. Tüm bunlara rağmen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün şahsına ve ailesine yönelik siyasi söylem ve hakarete varan asılsız iddiaların kamuoyunda bir karşılığı ve etik açıdan doğru olmadığını belirtiyoruz. Bu bağlamda yer sahibinin kimliği üzerinden tartışma oluşturmak da etik ve ahlaki ilkelere uygun olmamaktadır. Yapılan her işlem belediyemiz ve belediye meclisimizce kanun ve mevzuatlar çerçevesinde uygulanmaktadır. 
750 Kırsal Mahallenin 252’sinin Alt ve Üstyapısı Yapıldı
Aynı grup başkanvekili, Karakoca Mahallesi’ne altyapı ve üst yapı çalışması yapıldığını ancak emsal köylerde böyle bir çalışma yapılmadığını iddia etmiştir. Manisa’mızda 750 kırsal mahallenin 252’sinde şu ana kadar altyapı ve üst yapı çalışmaları MASKİ Genel Müdürlüğümüzce tamamlanmış, köylerimiz modern altyapının yanı sıra merkez mahalleler gibi güzelliğe kavuşmuştur. Birçok köyümüzde de devam eden çalışmalarımız mevcuttur. Talep edilmesi halinde MASKİ Genel Müdürlüğümüz, CHP’li yöneticilere yapılan çalışmaları göstermekten memnuniyet duyacaktır. Bu yanıltıcı beyanın takdirini de kamuoyuna bırakıyoruz.
Tüm Engellemelere Rağmen 33 Yıldır Yapılamayan İmar Planlarını Yapacağız
Sayın grup başkanvekilinin bir diğer iddiası da imar plan çalışmalarımız ile ilgilidir. Manisa’mızda 33 yıldır yapılamamış olan imar planları Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerimiz, meclis üyelerimiz, komisyonlarımız ve ilgili teknik ekipleri tarafından ince elenip sık dokunarak, gece-gündüz çalışılarak, yoğun bir çaba sonucunda Büyükşehir Belediye Meclisimize getirilmiştir. İddia edildiği gibi, imar plan çalışmaları Bengü Türk TV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Turgut tarafından değil, yaptığımız ihale sonucunda ihaleyi kazanan yüklenici firma tarafından yapılmıştır.
Büyükşehir Belediye Meclisimizin İşlevsiz Gösterilmesi Kabul Edilemez
Yüklenici firma tarafından hazırlanan taslak planlar, Büyükşehir Belediyemiz, Yunusemre Belediyemiz ve Şehzadeler Belediyemizin teknik ekipleri, meclis üyelerimiz ve imar komisyonu üyelerimizin yoğun, meşakkatli ve gece-gündüz özveriyle çalışmalarıyla yürütülmektedir. Bu çalışmalarla ilgili kamu kurumları, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ile toplantılar yapılarak görüş ve önerileri alınmıştır. Bu yoğun çalışmalar sonrasında etaplar halinde meclisimize gönderilip, burada oylamaya sunulmaktadır. Hal böyleyken, ilgili grup başkanvekilinin ortaya attığı iddialar meclis üyelerimizin bu emeklerine haksızlık olmakla birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’ni işlevsiz göstermek anlamına gelmektedir. Bu durumu kabul edilemez buluyor, aralarında CHP’li meclis üyelerinin de bulunduğu komisyonlarımız ile meclisimizin böyle bir karalamayla karşı karşıya olmasından dolayı üzüntümüzü belirtiyoruz. Bunun da takdirini değerli kamuoyuna bırakıyoruz.
Mimar Sinan Bulvarında 698 Parsel Sahibi Faydalanacak
Sayın grup başkanvekilinin iddiasına konu olan Alparslan Türkeş Kavşağı ile Otogar Kavşağı arasında kalan bölgede bütünleşik bir düzenleme yapıldığı ve bazı parsellere özel bir düzenleme yapılmadığını da bir kez daha vurgulamak isteriz. Bu plan; Mimar Sinan Bulvarı Prestij Aksı olarak düzenlenen caddede 698 parsel sahibini kapsamaktadır. İddia edildiği gibi, planlama kararları sadece Sayın Başkanımızın ailesine ait olan parselleri değil cadde boyunca devam eden bu parsellerin tamamını içermektedir. Tüm bunlara rağmen Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, Cumhuriyet Halk Partili iddia sahiplerine çağrıda bulunmuş, “Mimar Sinan Bulvarı’nda verdiğimiz bu imar uygulamasını eski haline dönüştürelim diyorlarsa ben varım” demiştir. Bu çağrıya da muhataplar tarafından hiçbir şekilde dönüş yapılmamıştır.
Bu iddialar Sayın Başkanımızı ve ailesini töhmet altında bırakmaktadır
Sonuç olarak bu asılsız iddialar; Sayın Başkanımızı, kurumumuzu ve Başkanımızın ailesini töhmet altında bırakmaktadır. Söz konusu imar planları Büyükşehir Belediye Meclisimizde bulunan tüm siyasi partilerin (AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti ve BBP) oy birliği ile onaylanmıştır. Askı sürecinde de Büyükşehir Belediye Başkanımızın ailesine ait olan yerlere de herhangi bir itiraz gelmemiştir. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”

Editör: TE Bilişim