Adalet Yürüyüşünün en çok konuşulan isimlerinden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Adalet Yürüyüşü’nü ve 9 Temmuz Pazar günü İstanbul Maltepe’de gerçekleşecek Adalet Mitingi'ni değerlendirdi.
"Adalet talebimizi Türkiye’ye ve dünyaya haykırıyoruz”
 Azimle İstanbul'a doğru ilerlediklerini söyleyen Özgür Özel, “Kartopu gibi büyüdü adalet yürüyüşçüleri. Bugün 23. Günü. Her gün otobüsten anonslar yapıyor, korteji boydan boya bir ileri bir geri yürüyor, koordinasyonu sağlıyoruz. Otobüsten kitleye yaptığım bir anonsta da söylediğim gibi söyleyeyim: ‘Her gün yeni yollarla tanıştıkça ayaklarımız, yeni ağızlar ekleniyor ağızlarımıza, yeni kulaklar işitiyor söylediklerimizi. Adalet yürüyüşçüleri azimle İstanbul'a doğru metreleri azaltırken adalete biraz daha yaklaşıyorlar ve biraz daha korkuyor halkın düşmanları. Adım adım İstanbul’a yürüyor, adalet talebimizi Türkiye’ye ve dünyaya haykırıyoruz" dedi.
"Provokasyona alkışla, 'adalet'le yanıt veriyoruz"
Özel Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin çok özel izlenimlerini de paylaşarak, yürüyüşe ilişkin çarpıcı detaylar verdi: “Jandarmanın dronedan verdiği rakama göre 32 binden fazla kişi var kortejde. Tabi provokasyonlar da oluyor. Bunları sakinlikle karşıladık ve bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadan yürüyüşümüzü büyük bir başarıyla sürdürdük. Elbette protesto demokratik bir haktır. Biz yürüyerek adaletsizlikleri, eşitsizlikleri, haksızlıkları protesto ediyoruz. Bizi de protesto edebilirler, protesto edene sonuna kadar saygılıyız ve her zaman için onları anlayışla karşılıyoruz. Ama bir de provokasyon var. Hep aynı 10-15 kişinin araçlarla, otobüslerle sürekli 3-4 kilometrede bir, kitle geçerken küfür, hakaret, hatta zaman zaman fiziki saldırıları oluyor. Bunlara provokasyon diyoruz, yoksa en doğal hak olan bizi de protesto etme hakkını herkes kullanabilir. Ama küfür ve fiziki saldırıya karşı da tedbir alıyoruz. Kitlemiz en ağır küfürlere ve en ağır hakaretleri karşı da sadece alkış yaparak ve ortak olan ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganı atarak karşılık veriyor.”
Sadece Türk Bayrağı taşıyacaklar
Mitinge dair bilgiler de veren Özel şunları kaydetti: “Miting için iznimiz alındı. Yürüyüşün son etabında Genel Başkanı tek başına yürütüp, yanında hiç kimse olmadan kürsüye çıkartmayı planlıyoruz. Adalet için yola çıktık. 80 milyon için adalet talep ettik. O yüzden mitingimizde parti bayrağı olmayacak. Adalet diye haykıracak, sadece Türk bayrağı taşıyacağız. Türkiye'ye gerçek demokrasi, adalet gelinceye kadar, OHAL kalkıncaya kadar da bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu eylemimiz demokrasi mücadelesinin en önemli ilk adımı. Bundan sonrası da gelecek. Biz bu yürüyüşü 80 milyon için başlattık. Herkes için adalet talep ediyoruz. Bu ülkeye adalet gelene kadar da mücadelemiz devam edecek. 9 Temmuz Pazar günü Maltepe’ye tüm halkımızı bekliyor, hep birlikte Adalet diye haykırmaya davet ediyoruz.”
9 Temmuz Pazar günü İstanbul Maltepe’de gerçekleşmesi planlanan büyük mitingde Kemal Kılıçdaroğlu’nu milyonlarca insanın karşılaması bekleniyor.






 

Editör: TE Bilişim