Bayramlaşma töreninde söz alan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı kısa konuşmada, önümüzdeki Kurban Bayramı’nı Ak Parti’nin iktidarda olmadığı bir dönemde kutlayacaklarını iddia etti. 
Törende söz alan milletvekilleri, ilçe başkanları da Türkiye’nin önümüzdeki Kurban Bayramı’nda Ak Parti’nin iktidarının gölgesinden uzak, CHP iktidarıyla huzurlu bir bayram geçireceğini dile getirdiler. 
“İKTİDARIN DEĞİŞİMİNİ İKTİDARDA OLANLAR HİSSEDİYOR” 
Bayramlaşma töreninde konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gerçekleştirdikleri her ziyarette vatandaşın erken seçim için gün saydığını, partisinin iktidar değişimine şimdiden hazır olduğunu ifade etti. 
CHP’li Özel yaptığı konuşmada şu ifadeler yer verdi: “Gittiğim her yerde iktidar değişiminin sinyallerini değil iktidar değişimine olan inancın arttığını görüyoruz. Vatandaşımız adeta gün sayıyor. Bunu görüyoruz. Toplumun tüm kesimleri erken seçim olur mu, kıştan önce erken seçim olur mu diye bakıyor. Biz olabilecek iktidar değişimine dünden razıyız ve bugünden hazırız. Psikolojik olarak iktidarın el değiştirdiğini birde iktidarı kaybedecekler hissediyor. Eğer bir ülkede muhalefet eleştirilip, iktidar eleştirir olmuşsa o ülkede iktidar ile muhalefet psikolojik olarak yer değiştirmiş demektir. Biz gezdiğimiz yerlerde hep gelecek seçimi sözleşmemiş gibi muhalefette son Kurban Bayramı veya erken seçim olursa muhalefetteki son bayramımız gibi konular konuşuldu.”
“MUHALEFETE MUHALEFET EDEREK İKTİDAR OLUNMAZ”
CHP’li Özel konuşmasının devamında Manisa’da katıldığı resmi bayramlaşma töreninde iktidar temsilcilerinin morallerinin bozuk olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Manisa valiliğindeki resmi bayramlaşma törenine katıldım. İktidar partisini hiç bu kadar moralsiz görmemiştim. Herkes aynı şeyi söylüyorlardı. ‘İktidar parti çok moralsiz bu bayram. Yüzlerinden düşen bin parça’ diyorlardı. Sonra bayramlaşma törenlerinde yaptıkları konuşmaları gördüm. Konuşmalarında hepsi CHP’yi konuşmuş. Yani muhalefete muhalefet ederek iktidar olunmaz. Muhalefete muhalefet ederek gelecekteki muhalefet görevine antrenman yaparsın. Sözü kim aldıysa muhalefeti konuşmuş. Hiç geleceğe dair söyleyen bir şeyler söyleyen yok. Bir tek sayın milletvekilimiz Semra Kaplan Kıvırcık geleceğe dair bir şey demiş. ‘Gelecek sene Kurban Bayramı’nda iki bayramı birden kutlayacağız’ demiş. Semra hanım, eğer bayram AKP’nin iktidarda olmasıyla bayrama dönüyor olsaydı bu sene iki bayramı birlikte kutlardık. Demek ki gelecek sene sen AKP’nin değil de başka bir iktidarın olacağını görüyorsun iki bayramı kutlayacağız diye müjde veriyorsun. Çünkü bugün zaten AKP iktidarda. Neden o zaman iki bayramı birlikte kutlamıyoruz. Biz iki bayramı birlikte kutlatmaya geliyoruz gelecek seni için.”
BAYBATUR’A CEVAP VERDİ
CHP’li Özel konuşmasını devamında, Ak Parti’nin bayramlaşma töreninde kendisini eleştiren Manisa Milletvekili Murat Baybatur’a cevap verdi. 
CHP’li Özel sözlerine şöyle devam etti: “Murat Baybatur ise yaptığı konuşmada bütün terör örgütlerinin reklamını yapmış ismini saymış. Bunlarda zaten bu bir hastalık. Sonrasına CHP’yi koymuş. Buna cevap verecek bir durum yok. Murat Baybatur’un seviyesine inersek çıkarken vurgun yeriz. 10-15 senedir tanıdığımız adam. Bu kadar küfürbaz değildi. İl başkanıyken falan centilmen birisiydi. Ben kendisinden hakaret veya küfür duymuyordum. Demek ki gideceğini anladı ki konuşmasına bir bakın. Küçük Recep Tayyip Erdoğan. Her tarafı hakaret ve iftira. Onu o sevide bırakıyoruz. Geleceğe yönelik hiçbir şey demediği gibi ‘Zifiri karanlığın sonuna geliyoruz. Tünelin sonunda ışık göründü’ diyor. Peki bu ülkeyi zifiri karanlığa kim soktu? Biz mi soktuk. Tünelin ucunda ışık gördük diye seviniyorsan, sen zaten  partinin Manisa’da da Türkiye’de de ne hale getirdiğini bu insanlara itiraf ediyorsun demektir. Ona da söylenecek bir söz yok. Sonra 3600 ek gösterge ile övünmüş. 3600 kez bizler bunu dile getirdik de anca yaptınız. Emeklilikte bayram ikramiyesini muhalefetteyken Kemal bey verdi. Taşerona kadroyu Kemal Bey verdi. Asgari ücrete zammı Kemal bey yaptı muhalefetteyken. Daha nicelerini muhalefetteyken yaptı ve düşünün iktidara geldiğinde nicelerini yapacağız.”
“İKTİDARDA OLDUĞUNUZ HER GÜN MİLLET SABIR ÇEKİYOR”
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bayramlaşma mesajındaki millete ‘Sabır’ dileklerinide eleştiren CHP’li Özel şöyle konuştu: “Tayyip Erdoğan millete ‘Sabır’ çekin diyor. Zaten siz iktidarda olduğunuz her gün millet ya sabır çekiyor. Erdoğan belediye başkanlarına demiş ki ‘Ailelerinize gidin ve benim elçim olarak benim için oy isteyin’ demiş. Beldenize gidin, eski belediye başkanlarına dese bu normal. Ya belediye başkanını eşi, çocuğu, anası ve babası oy vermiyorsa Tayyip Erdoğan’ın vay haline ağlayanı yok. Düşünün önceki belediye başkanları partisine oy vermiyor. Böyle bir kaçışın itirafı var.”
“CHP MANİSA’DA İLKKEZ BİRİNCİ PARTİ OLDU”
CHP’li Özel konuşmasında son olarak Yön Eylem firması tarafından partisinin son durumu hakkında yapılan anket sonuçlarını paylaşarak, Manisa’nın 1950 yılından bu yana ilk defa kentte birinci parti olduğunu dile getirdi. 
Anket sonuçlarını paylaşan CHP’li Özel şu ifadelere yer verdi: “Yön Eylem firması Türkiye’de görülmemiş bir anket yaptı. 87 merkez, 156 bin görüşme tamamı partiye teslim edilmiş durumda. Bu çalışmanın Manisa içinde bir sonucu var. Yön Eylem her ay partinin durumunu ölçüyor. O ölçtüğü gün yüzde 32 AKP, yüzde 30 CHP’ydi Türkiye’de. Temmuz ayında genel başkanımızın müjdeliği gibi bir puanla partimiz AKP’yi Türkiye’de geçti. CHP çok partili rejimde 1950’den bu yana ilk kez Manisa’da birinci parti oldu. Bu ankette CHP son seçimde 26,6 olan oyunu yüzde 32.9’a çıkardı. 39.6 olan AKP’nin oyu 32.8’e düştü. İYİ Parti 13.9 olan oyunu yüzde 17.5’e çıkarmış durumda. MHP 11.8 olan oyunu yüzde 7.6’ya düşürmüş durumda. HDP’nin oyların da 6.7’den 4.6’ya doğru bir gerileme var. Millet İttifakı Cumhur İttifakı’nın açık frakla önünde. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da insanların yüzde 56’sı parlamenter sistem, yüzde 29’u Cumhurbaşkanlığı sistemini istiyor. Türkiye’nin kötü yönetildiğini düşününler yüzde 54.5, iyi yönetildiğini düşünenler yüzde 20, ne iyi ne kötü diyenler ise yüzde 20 seviyesinde. Örgütümüz Manisa’da çok uzun yıllar sonra yakaladığı bu başarı ile önümüzdeki seçimlere doğru ilerliyoruz.”
Konuşmaların ardından CHP’li Özel ve partililer birbirleriyle bayramlaştı.
 

Bakan Şimşek'ten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü' iddialarına ilişkin açıklama Bakan Şimşek'ten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü' iddialarına ilişkin açıklama


 

Editör: TE Bilişim