Saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki göstererek,” O koltukta oturamaz, istifa etmesi lazım” dedi.

TV5’te katıldığı programda konuşan Özdağ şunları söyledi: “Ben Soylu'yu TV5'te bir açık oturuma davet ediyorum. Bireysel tepki nasıl olurmuş bize öğretsin. Ben de ona bir bireysel tepki de bulunayım. Öğretsin bize, anlatsın. Bu eleştirilerimizi yaparız. Sayın Soylu o koltukta oturamaz istifa etmesi lazım. Ama istifa etmeden önce geçmişte benim sözümü bir kere dinledi bu arkadaş. Ben ondan yaşça büyüğüm ‘Ağabey’ diye hitap etmişti geçmişte. Bakan oldu bilemem ne şekilde hitap eder” diye konuştu.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan saldırıyla ilgili tutuklanan şüphelilerden A.G, ifadesinde, diğer tutuklu şüpheli G.T’nin 3 yıllık arkadaşı olduğunu, olay günü iş aramak için sözleştiklerini, bir arkadaşlarından aldıkları otomobille Kızılay’da buluşup birlikte Çankaya’ya gittiklerini, aracı adresini bilmedikleri bir sokağa park ettikten sonra iş aramaya yaya olarak devam ettiklerini söyledi.

A.G, yolda giderken sosyal medya ve televizyondan tanıdığı Selçuk Özdağ’ı tesadüfen görerek, daha önce yaptığı açıklamaları sormak için yanına gittiğini belirterek, “Selam verip kendisine ‘Siz Selçuk Özdağ mısınız?’ diye sordum. Evet cevabı alınca, 'size bir soru sorabilir miyim?' dedim. O da bana 'evet' dedi. Ben ‘Siz daha önce milletvekilliği yapmış, milletimizin vergilerinden maaş almış bir insansınız, FETÖ lideri Fetullah Gülen hakkında ifadelerini sordum. O da bana ‘Vatanseverliği sizden mi öğreneceğim p..ler ’ diyerek saldırdı. Benim çeneme bir yumruk attı. Sonra yanımda bulunan G.T. bizi ayırmak istedi, ona da yumruk attı. Aramızda bir arbede çıktı, biz de kendimizi savunduk. Arbede sırasında Selçuk Özdağ yere düşerek yol kenarında bulunan bahçe korkuluğuna kafasını vurdu. Yerden kalkarken orada bulunan kim olduğunu bilmediğim, tanımadığım şoförü ya da koruması olan kişiye seslenerek ‘B. vur p…’ diye bağırdı. Ben de bu kişinin elini beline doğru götürdüğünü görünce, onu tutarak orada bulunan bir aracın üzerine doğru itekledim. Bize ateş edeceklerini düşündüğümüzden G.T. ile birlikte olay yerinden uzaklaştık. Biz uzaklaşırken arkamızdan 4 el ateş edildi ancak, bize isabet etmedi, biz de park etmiş olduğumuz aracın yanına gittik ve aracımıza binerek olay yerinden uzaklaştık. G.T’nin Gazi Mahallesi'nde bulunan evine gittik.” dediği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim